Dopust na hrvaškem

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

1. jul 2014 23:23

Ampak jaz sem se hotela pogovarjati o dopustu, o lepih in prijetnih doživljajih, ne pa .......

syu

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

2. jul 2014 7:42

Glede na to, da vsako leto gre na dopust na hrvaško okoli milijon Slovencev, je lepih doživetij očitno več kot dovolj za vsakogar. Smo pa taki, da ko gremo na dopust, kar nekako pričakujemo, da bo vse super in dobrih stvari sploh ne vidimo, vsako slabo doživetje pa se nam vžge v spomin in zavest. Pa da nas pri drugih najbolj motijo tiste stvari, ki jih sami doma nimamo najbolje pospravljenih. Pa da se najbolj pritožujejo tisti, ki so videli bolj malo sveta izven svojega plota. Vsakdo pač sešteje pluse in minuse in se potem odloči, kaj bo naredil in kam bo šel.

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. jul 2014 9:28

Limnol, imaš prav. Jaz obožujem jadranske otoke in si jih želim videti čimveč. Ne vem, če mi bo uspelo, saj grem letos že šestič na moj sanjski otok.

 

naor

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

2. jul 2014 10:33

Mi pa hodimo skoraj vsako leto na Lošinj, v Nerezine (naselje Bučanje). V naselju so turistične hiške in apartmaji. Nam je tam res super, plaža je urejena, ogromno je senčke, saj je vse v borovem gozdičku, avta tam v 10-ih dneh nismo rabili nikoli, po celem naselju so tlakovane potke, igrala za otroke itd... V naselju je trgovina, gostilna, pred nekaj leti so montirali velik lcd, tako, da lahko kar v borovi senčki spremljaš kakšno zanimivo tekmo . Prodajajo tudi super pice in čevape, tam pa je tudi kiosk, ki prodaja časopise, križanke, itd., pa tudi kakšne natikače, klobučke, igrače... Tudi biljard imajo zunaj na prostem, tistega starega, na žetone, ampak je super, vedno zaseden . V Nerezinah, ki so oddaljene kakšnih 20 minut peš, pa je tudi večja trgovina, ribarnica, mesnica, pristanišče, več dogajanja... 

Zelo primerno za umirjen dopust, za tiste, ki avto radi parkirate in ga 10 dni niti ne pogledate, za majhne otroke in tudi za upokojence oziroma starejše. Prikrajšani pa so lastniki psov, saj kužki v naselje ne smejo. Je pa izven tega naselja seveda polno privat apartmajev, tam pa ne vem kako je z živalmi, so pa gotovo kje dovoljene, saj smo na poti do Nerezin velikokrat srečali sprehajalce s kužki .

Sandra_a

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15166

2. jul 2014 11:57

Mi pa letos avgusta spet na otok Premuda. Apartma ima pogled vse do Italije, mir, na plaži pa v najvišji sezoni ni nobene gužve...Lastnik ima čoln, mogoče pa uspemo narediti izlet do Silbe. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

2. jul 2014 12:07

Mi pa letos na Žirje prvič. Uspeli smo najti super apartma za super ceno, 5m od obale, otk pa ni kaj dosti obljuden, tako da se spet nadejamo super dopusat, kot lani na Dugem otoku.

Mi na splošno hodimo na manj obljudene in obiskane otoke, že zaradi moževega hobija in pa želje po mirnem in sproščenem odihu. Najraje gremo vsako leto drugam pa še vedno smo bili zadovoljni. Mogoče enkrat celo na Palagružo :)

Ni pa me pretirano pritegnil Murter, enim je pa ravno ta otok super...

Komaj čakam mojih 14 dni.

 

Trixi mogoče si mi dala idejo za naslednje leto :)

testeninca

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15166

2. jul 2014 15:44

Tudi moj mož si želi na Palagružo... še bolj pa jadrat... Moje slike iz Premude so bile objavljene med kosili lani avgusta... Seveda pa ti lahko sporočim kontakt. Je res mir ...

Jaz sem letos želela drugam, ja najraje 5 m od obale, kjer bi bilo kaj več sence na plaži, saj sem lani imela hudo sončarico,  pa še letos nisem ok, če sem izpostavljena soncu. Pa še sin je občutljiv na sonce.   Bom vesela tudi jaz kakšnih informacij za Dugi otok ali Žirje iz prve roke. Letos bom očitno s pokrivalom, kar pa me ne veseli...Tako je to, 30 let nobenih problemov, lani pa prehudo...Za Premudo smo se odločili predvsem zaradi miru v avgustu, vsepovsod drugje je v tem terminu gužva, gužva...

Murter je pa lep septembra...nobene gužve, pa dovolj prijetno za uživanje.Poleti pa na mestni plaži ni posebne gužve , v Slanici pa noro... Nam je en lastnik ponujal kontakt za Žut, pa se še nismo odločili...Me pa mika kak vikend še v Murterju, saj mi je nepozabna gostilna Skalinada- res vrhunsko dobra ponudba.  Lastnik ima domače vino iz Kornatov, domače olivňo olje, travarico...ne morem prehvalit! 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

2. jul 2014 16:01

Trixi , Lastovo ?

hedonist

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

2. jul 2014 16:43

Trixi,

ko boste naslednjič v Murterju, stopite v  Zameo ih vjetar, slabih 100 m od glavnega trga na desni strani, če greš po glavni cesti proti morju. Bubice s škampi, jagnjetina izpod peke..... poezija.

Sonja

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

3. jul 2014 9:16

Testeninica

Kako ti je bil všeč Dugi otok? v Katerem kraju si bila?

 

Hedonist

Tvoj najljubši otok je moja dolgoletna želja, upam da mi nekoč uspe tja priti, zaenkrat mi je pa cenovno nedosegljiv.

 

Ti manjši otoki so pa tako simpatični, samo malo " prekratki" za kolesarjenje, morda se motim?

Samo po otokih v desetih dneh povprečno prevoziva 300 do 400km s kolesom- malo po cestah, večinoma pa po brezpotjih.

 

Prav zanima me, če je kdo kolesaril po Dugem otoku, bom vesela namigov.

syu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti