Bioresonanca

ernikamoja  

član od: 29.8.2007

sporočila: 32

17. jan 2008 13:08

Pozdravljeni. V razmišljanju vsakega od vas je nekaj resnice. Dejstvo pa je, da ljudje sami vemo, kako bi morali živeti, da bomo živeli zdravo. Ampak, ker smo razvajeni, nedisciplinirani in leni gremo po poti najmanjšega odpora. Ko se usedemo v avto tudi vemo, da se moramo privezat, pa ne zarad policajev ampak zaradi sebe, pa večkrat tega ne storimo. In na račun naše neumnosti (lenobe) služijo drugi. Kaj pa je medicina drugega kot popravljanje lastnih napak. Bioresonanca ni samo to kar vidite ko pridete v ordinacijo. Preberite si priročnik, ki so ga napisali mag.Karin Rižner ter Helena in Dominik Golenhofen. Saj je vse jasno in logično, ampak ali smo dovolj odločni, da bomo spremenili svoja lagodna življenja in stopili v akcijo? ernikamoja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jan 2008 13:24

Proxima, to, da nisi zdravilka, vem, ampak, a nisi zdravnica? Bejb, zakaj mi nisi povedala za klavir, jaz sem pa na saksofonu, press...:))) Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

17. jan 2008 13:39

Jep, sem dohtar, ampak bolj surove sorte, brivci pa to, take poduhovljene stvari, kot je bioresonanca, mi ne gredo posebno gladko od rok ..:))))))))))))) Saksofonist pa zmer prav pride...:)))))))))) lp, proxima

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

17. jan 2008 16:30

Kozmeja je napisal/a:
Strinjam se z Vendelino jr. Sicer pa se moji preljubi znanci kar po vrsti odločajo za bioresonančno terapijo. 'Zdravnica' večini ugotovi kandido in še en kup bakterij v telesu. Vsem pa seveda predpiše podobno dieto: nič bele moke, nič sladkorja, mleka, veliko sadja in zelenjave. Veliko vode. Klasika. Se pa dobro služi, jasno. Ker ne znamo bit disciplinirani. Dokler nam za masten denar tega ne predpiše zdravnik.  Kozmeja

 

Točno to. Pa bolj ko se ezoterično / duhovno sliši, bolje gre v promet.

Nasja

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. jan 2008 17:41

Pred časom smo imele s puncami "roza dan" in smo šle na kosilo v zelo znano restavracijo, ki je ne bom omenjala. Prijateljica je izrecno naročila, da naj ji v naravni zrezek ne dajejo moke. Alergična je namreč na pšenico in jajca. Po prvem grižljaju je komentirala, da so dodali moko in v nekaj minutah so se ji pokazale rdeče lise na dekloteju. Že mnogo let poznam tiste njene lise, težave pri hoji navzgor, kjer jo je dušilo, preden sva prilezli v 11. nadstropje. Dolgo preiskave niso pokazale ničesar. Testiranje na alergene v prvi bolnišnici nič in nato kak mesec kasneje še izsiljeno testiranje na Golniku. Zdravila so prinesla vsaj olajšanje.

Že takrat se mi je pojavilo vprašanje, kako je mogoče, da se postopki pri ugatavljanju alergiji 80 km narazen tako razlikujejo. Konkreten primer je pokazal, kako neprijetno je tako živeti in se prehranjevati.Na srečo je ljubitelj čokolade, na katero na srečo ni alregična.

Pred nekaj leti je moja mama srečala v zdravilišču svojo znanko iz mladosti, ki ji je povedala, da so malega vnuka vozili na bioresonanco v Podčetrtek. Dečko je imel alergijo skoraj na vse, uradna medicina ni pomagala, zato so poskusili tudi to. Rezultat je, da fantič ne sme samo še čokolade.

Sama zelo verjamem v placebo efekt, ki je mnogokrat pravi vzrok nenavadnih ozdravitev, vendar je bil fantek premajhen, da bi ga lahko v karkoli prepričali. Ko se je v časopisu pojavil članek v zvezi z bioresonanco, sem postala pozorna, vendar se prijateljica predvsem zaradi stroškov za ta postopek ni odločila.

Pred časom sem se znašala na obisku pri znanki, kjer se ukvarjajo tudi z bioresonanco. V kartonih imajo večje število majhnih stekleničk z možnimi alergeni. Posamezno stekleničko dajo v aparat, preiskovanec pa drži v rokah drugi del naprave. Z orodjem, ki je podobni biotenzorju ( ima enako funkcijo kot nihalo), ugotavlja odziv telesa na posamezni alregen. Ugotovila je, da sem alergična na: citruse, svinjsko in gove meso,koščičasto sadje. In na mačke.

Tu pa je problem. Mačka ne dam od hiše ,pa pika. Tudi hiše ne bomo podrli, ker sem alergična tudi na hišni prah ( no, o tem sem prepričana, mi gre hudo na živce).

Naj povem, da nimam nobenih težav, ki veljajo za alergike in upam, da jih tudi ne bom imela.

Potem mi je gospod razložil, da narava deluje na principu gibanja kajjaszvemčesaže. Ker ima gospod doktorat iz fizike (mene pa še vedno žrejo nekatera pravila, v katere so me v šoli prepričevali in mi ni prišlo na misel, da bi jim zaradi dvoma oporekala), sem v pojasnilo verjela točno toliko kot v razpolovno dobo urana. Kaj več tudi nisem spraševala, ker me terapija v tem trenutku ne zanima.

Verjamem pa, da so ljudje, ki so v stiski zaradi alregij, pripravljeni storiti marsikaj. Pa čeprav bi hodili po napeti vrvi, kar je vsaj nevarno, pa še tega ne veš, ali bo sploh imelo kak učinek.

Le vprašanje, kdo ti pod vrvjo drži ponjavo: alternativna medicina, s prijaznim pristopom, primernim odnosom, ali uradna medicina, kjer ti dohtar ( moj krempl je že tak), brez kake pametne obrazložitve napiše neko kemijo, ki jo potem poješ. Pomaga pa včasih prav toliko kot alternativa. Včasih nič, včasih pa zadene.( Mene zdravnik  ob predpisovanju sploh ni pregeldal, kaj šele, da bi imel dodatna vprašanja, samo recept je napisal, brez da mi pogledal v obraz.Nisem imela niti enega izpuščaja, samo srbež.)

Popolnoma nestrokovno sem ugotovila, da sem hudo srbenje po celem telesu, ki se ga blažila  s celotno zalogo vrečic sode bikarobone v banji, pridelala zato, ker sem premalo sprala podlogo za banjo, ki sem ju očitisla tudi z razkužilom. Ko sem naslednjič zdarvniku pojasnila moje ugotovitve, je bil več kot navdušen in se je seveda strinjal.

Kateri od naju je bolj vestno pristopil k zdravljenju in kateri je večji strokovnjak .

Drugače je pa moje mnenje kot pri drugih alternativnih zadevah: alternativa si jemlje prostor tam, kjer ga ne zaseda uradna medicina. Ali je razlog v ekspanziji alternative, ali  pa v neaktivnosti uradne medicine, pa je stvar druge debate. Noben postopek zdravljenja pa  ni brezplačen !

F r i n a

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

17. jan 2008 18:06

Vanili je napisal/a:
Bioresonanca deluje na frekvence. Bakterije in virusi ne marajo določenih frekvenc, s to napravo se ustvari polje, ki nekemu mikrobitju ne ustreza več kot življenski prostor. S pravilno dieto, onemogočimo ponovitev razbohotenja tistega v telesu, kar nam škoduje in povzroča alergije in druge bolezni. To je čist laično in zelo približno, tako da me ne lovite na besede, če slučajno niso frekvence ampak valovi...sistem pa je tak.
Na kakšen način pa potem bioresonanca odpravi alergijo (npr. moj sin ima že od rojstva hudo obliko alergije na kravje mleko)? Slišala sem že dosti o tej bioresonanci od različnih ljudi v smislu kako je bila uspešna, vendar mi do sedaj čisto odkrito ni potegnilo. Sedaj pa tja vozi moja dobra prijateljica svojo hčerko in čakam na rezultate potem pa se bom tudi jaz odločila kako in kaj. Sploh sedaj ko imamo tudi v našem kraju zdravnika, ki se ukvarja z bioresonanco, ki pa je dosti bolj ugoden kot ve razlagate, poleg tega pa naj bi bil tudi priznan. Cena na terapijo je 20€. katjushka

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

17. jan 2008 21:02

Na kakšen način pa potem bioresonanca odpravi alergijo (npr. moj sin ima že od rojstva hudo obliko alergije na kravje mleko)? Neprofesionalna razlaga(ne odgovarjam za napake) kot sem jo dobila sama pri bioterapevtu:celice se na alergene odzovejo drugače kot na navadno hrano. Dobivajo drugačne signale.Pri terapijah pa z aparatom pošiljajo celicam signal kot za normalno hrano..In to si potem celice zapomnijo in drugič več ne reagirajo alergeno!! Upam,da sem napisala razumljivo! Pa še to:mojemu sinu je uradna medicina odkrila alergijo na mleko.Po strogi dieti se stanje sploh ni popravljalo,fleki so bli grozni po obrazu,hrbtu,trebuhu...Pa smo šli na testiranje.Tam so mu "odkrili" alergije na mleko-kravje,kozje, na sojo,koruzo,paradižnik,jajca,ananas,svinjsko meso, pa seveda glivice ima-to baje rečejo vsem.Sedaj smo vso to hrano ukinili in fleki so izginili. Smo pa začeli s terapijami-osem bi jih naj imeli in takrat vam javim,če so ble uspešne ali ne!! tatam

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

18. jan 2008 8:43

Ugotavljam, da imam alergijo še na nekaj, in sicer na razna pametovanja ljudi, ki o neki zadevi nimajo nobenega pojma in nobene izkušnje z njo. Na začetku sem jasno napisala, kaj me zanima, torej *konkretne* izkušnje ljudi, ki so z bioresonanco imeli kakšno izkušnjo (ali vsaj poznajo koga, ki jo je imel). Tako da razne Nasje & Co., če imate preveč časa, mi lahko pomagate tako, da mi pridete pobrisat prah, na katerega imam tudi alergijo, sicer pa ne pacajte po temi. strelka

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

18. jan 2008 8:45

Seveda, ostalim pa hvala za prispevke. Če bo potem koga zanimalo, bom povedala, kako bo delovalo pri meni (ki sem očitno rahel skeptik in torej placebo odpade). strelka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

18. jan 2008 9:32

V iskalnik sem odtipkala geslo Bioresonanca : linko je dovolj, da lahko preberete, kako si zdravljenje razlagajo. F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti