Bioresonanca

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

tema odprta - 17. jan 2008 10:45 | ogledi: 7.594 | odgovori: 57

Včeraj sem bila prvič in sem še danes malo v šoku. Zdravnica mi je diagnosticirala alergije, za katere sploh nisem vedela, da jih imam, kandido in še nekatere bakterije. Za obisk sem se odločila, ker imam že vse kar pomnim težave s prebavo, vendar jih nikoli nisem uspela povezati z določeno sestavino. Klasičnih znakov alergij pa nimam.

Prijateljica, ki je opravila terapijo pri tej zdravnici, pravi, da ji je pomagalo in se počuti bolje. V meni pa gloda en črviček dvoma, zato me zanimajo vaše izkušnje s to rečjo. Vam je pomagalo ali ne? Koliko obiskov ste potrebovali za odstranitev posameznega dejavnika? In koliko ste plačali za posamezno terapijo? Hvala že vnaprej.

strelka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. jan 2008 10:57

Strelka, če imaš to, kar praviš da imaš, potem boš itak morala ukrepati. Lahko greš še po drugo mnenje. Lady proxima ti lahko kaj kvalitetnega pove, ker je iz foha. Ampak, če bo tudi drugo mnenje dalo podobno diagnozo, terapija pa bo drugačna, potem boš pa vsaj lahko tehtala. Meni v tvojem zapisu nekaj drugega ni jasno: prijateljica (ergo, te pozna) ti je zaupala svojo pozitivno izkušnjo. Lahko, da bo pri tebi enaka terpaija uspešna, lahko pa da ne. Vsak organizem je zgodba zase in lahko tudi nepričakovano oderagira. Zdaj, če te prijateljičina izkušnja ni prepričala - pa jo poznaš, veš kako izgleda, veš, kako živi - na temelju česa pa bi te lahko prepričali takšni in drugačni odgovori virtualnih dobrih ljudi, ki pa jih večine verjetno ne poznaš, oziroma si jih nekajkrat videla? Okej, nedko pač potrebuje več potrdil in več mnenj, da si ustvari mnenje, ampak, hej, tvoje telo je pa tvoje in za njega si odgovorna ti. Vsak trenutek, ko čakaš na eno število mnenj, ki naj bi se tule pojavile (koliko jih pa mora biti, deset, dvajset?) je hkrati tudi trenutek, ko zanemarjaš sebe in odlagaš z zdravljenjem. So teme, kjer se splača počakati in so teme, kjer se ne sme počakati in pri zdravju se ne čaka. Tisti "črviček" o katerem govoriš, to je morda previdnost, morda je pa pasivnost. In pasivnost v bistvu čaka, da bodo šle stvari pod tepih. Wrong. Bodi aktivna, pojdi še po drugo mnenje, če misliš, da je potrebno. In potem se odloči za terapijo in se je loti. Imej kontrolo nad svojim življenjem in ne oblikuj odločitev o svojem telesu na temelju pretežno laičnih izkušenj nepoznanih ljudi. Pa srečno in dobro in hitro okrevaj. Vendelina jr.

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

17. jan 2008 11:25

Poznam ljudi, ki jim je pomagalo. Sama samo še denar zberam in grem. Prebrala sem knjigo Paraziti - Skriti vzrok mnogih bolezni Avtor: Alan E. Baklayan, v kateri zelo dobro opisuje tovrstni sistem zdravljenja in me je prepričalo. Prej sem pa tudi sama dvomila o zadevi.

tatam  

član od: 30.10.2005

sporočila: 179

17. jan 2008 11:36

Moj sin ima dokazano alergijo na mleko!Ker se po dieti ni nič izboljšalo sva šla k bioenergetiku na pregled.Tam mu je seveda ugotovil še nekaj alergenov,glivice..Sedaj se drživa diete in je res boljše!V ponedeljek pa greva na drugo terapijo-eno za glivice sva že imela. Plačala sva za prvi pregled 65€,za terapije pa 50€.Upam,da bo pomagalo saj je kar nekaj denarja..Ja,poznam jih pa tudi nekaj,ki so jim pomagale,da sedaj normalno jedo vse po vrsti brez problemov! tatam

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

17. jan 2008 12:11

Lepo prosim, kaj je bioresonanca? Ali tam dela "zdravnica", ali zdravnica? Zakaj moraš terapijo plačat? LP! ovčka

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

17. jan 2008 12:18

Vendy, lepo, da te tako skrbi zame:) Brez skrbi, sem se že prijavila za prvo terapijo, tistih nekaj 100 € ni tak denar, da bi si glavo razbijala, če slučajno ne bi delovalo. Rada pa slišim čim več mnenj (do svojega vedno pridem sama) in izkušenj. Od viška glava ne boli. Cela zadeva je tako ezoterična in mi pri najboljši volji ni jasno, kako deluje (moram narediti še domačo nalogo in prebrat materiale, ki sem jih dobila). Ovčka, tole dela ta prava zdravnica privat. Plača se pa zato, ker uradna medicina tega pač ne priznava. strelka

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

17. jan 2008 12:19

@vendy: nisem iz bioresonancnega foha!!:))))) lp, proxima (igram klavir v bordelu press)

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

17. jan 2008 12:28

Kolikor jaz vem, deluje bioresonanca na uravnoteženju celic,...v telesu. Če smo zdravi, se dobro počutimo, potem celice, atomi, akratka vse v telesu poteka po določenem razporedu, da je uravnoteženo. Pri kakršnikoli anomaliji oz bolezni, lahko kakšne stvari (atomi, minerali,...) gredo izven utečenih poti in to povzroči bolezen.... Če prav razumem, bioresonanca oz podobni načini zdravljenja (med drugim tudi homeopatija) povzroči, da telo spet uravnovesimo in tako odpravimo težavo. Če katera/i ve kaj drugače, naj me prosim popravi. V današnjem času smo v medijih deležni raznih člankov, ki pa se ne dotaknejo bistva, veliko jih ovinkari, tudi zato lahko pride do nerazumevanja bistva. Mateja

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

17. jan 2008 12:45

Strinjam se z Vendelino jr. Sicer pa se moji preljubi znanci kar po vrsti odločajo za bioresonančno terapijo. "Zdravnica" večini ugotovi kandido in še en kup bakterij v telesu. Vsem pa seveda predpiše podobno dieto: nič bele moke, nič sladkorja, mleka, veliko sadja in zelenjave. Veliko vode. Klasika. Se pa dobro služi, jasno. Ker ne znamo bit disciplinirani. Dokler nam za masten denar tega ne predpiše zdravnik. To je pač moje mnenje. Odkar moj znanec, ki je hudo bolan, preizkuša vse mogoče metode, da bi ozdravel, verjamem približno 90% tistega, kar pravijo, da je res. Da bo človek ozdravel, če bo... Pa ja! Kozmeja

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

17. jan 2008 13:01

tatam - poglej ZM prosim. E.

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

17. jan 2008 13:07

Bioresonanca deluje na frekvence. Bakterije in virusi ne marajo določenih frekvenc, s to napravo se ustvari polje, ki nekemu mikrobitju ne ustreza več kot življenski prostor. S pravilno dieto, onemogočimo ponovitev razbohotenja tistega v telesu, kar nam škoduje in povzroča alergije in druge bolezni. To je čist laično in zelo približno, tako da me ne lovite na besede, če slučajno niso frekvence ampak valovi...sistem pa je tak.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti