Dober vtis

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

tema odprta - 13. dec 2007 23:08 | ogledi: 3.098 | odgovori: 5

hoj! sama se na vino čisto nič ne razumem. delim ga na "dobro" ( meni všeč ) in "slabo" ( meni ne všeč ). bi pa rada naredila dober vtis na silvestrovo, saj dobim ( nam ) pomembne obiske. sestavila sem jedilnik in poiskala strokovno pomoč za vina. vse v redu in prav, a za predjed ( solata iz zelenih oliv,surovega janeža, češnjevega paradižnika, kumaric, narezanih limon ,čilija in ol. olja ) sem dobila čuden nasvet. "pijte vodo, ali pa zamenjaj predjed !". se res ne da nič skombinirat ?

GOSPAKATJA

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. dec 2007 8:49

In kaj je z vodo narobe? Saj imaš že itak relativno "veliko informacij" v tejle predjedi. Nekako imam občutek, da je "too much information" posledica nekih "pomembnih obiskov". Hej, kdor želi haute cousine za silvestrovo, ta bo tudi plačal takšno storitev v smislu, da bo šel v deluxe hotel in tam bodo stregli z n-hodi. Kar z drugimi besedami pomeni, da gostov deluxe kalibra ne bo pri tebi, pa tudi, če so deluxe kaliber, ni treba zaradi njih glumatati z nečem, kar ti nisi. Jaz bi na tvojem mestu poslušala drug del nasveta, ki pravi, da zamenjaj predjed. Nekaj bolj minimalističnega okej (manj vhodnih sestavin), pa se bo lažje kombiniralo. Drugače ti pa povem, da je na predjedi še vedno zmagovalec karpačo s kremo, ki jo narediš tako, da spasiraš avokado in jabolka (mnogo boljše kot guacamole za moj okus). Ta krema gre tako na mesni kot na ribji karpačo, zraven pa en rosejček in imaš predjed rešeno. Vendelina jr.

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

14. dec 2007 14:30

hoj! ta zadeva pa je zanimiva! in kdaj se naredi? lahko kako urico preden se postreže? ne potemni? štos moje predjedi je ravno v tem - če kako uro stoji, je boljša. te moje "superpomebne" goste bom , namreč, morala vozariti okrog. pridejo že zgodaj popoldne in ne bo časa za kuharijo. mora biti že prej vse zrihtano. verjamite mi, tudi meni ne "ležijo" vse te komedije, a od mene se pričakuje vrhunski vtis ( in MORA biti doma, ne v restavraciji!!). je res zelo pomembno! GOSPAKATJA

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

17. dec 2007 12:54

Katja, če sprašuješ, kdaj se ta avokado z jabolkom naredi - odgovor je anytime, lahko tudi dan prej. Jabolka narežeš, dodaš malo soka limone - še bolje limete, olupiš avokado (razmerje jabolka in avokado je 1:1) daš zadevo v mikser in počakaš, da mašina iz tega naredi kremo. Stvar se hrani v hladilniku - pokriješ posodo s folijo in to je to. Kapačo je pa itak easy varianta. Prej-kot-ne- zamrznjeno meso narežeš z mašinico na tenke lističe, pložiš na krožnik, malo rukole okoli in pokapaš z oljem, v katerem si namočila primerne začimbe. Na sredini krožnika pustiš prostor, tja daš avokado-jabolka kremo za okras (to nareidš pred serviranjem in to ti je tudi enkraten manever, da zakamufliraš tekočino, ki malo teče od preparianega mesa). Krožnik lepo pokriješ s folijo in potem počakaš, da se meso popolnoma odtali in da popije olje. Rose iz Goriških Brd pa fino paše na tole. Vendelina jr.

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

18. dec 2007 8:34

hoj! to mi bo pa prišlo kar večx v poštev. hvala ! GOSPAKATJA

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

18. dec 2007 8:58

GOSPAKATKA a je skrivnost celoten silvesterski meni? Me zelo zanima kaj vse boš pripravila. Obožujem dobre ideje........... Meni osebno je tale karpačo veliko boljši kot pa solata ki si jo omenila.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti