Beljakovi vetrci s kremnim polnilom
olupek vsebuje pektin - po mojem receptu se kuhajo tudi vsi beli deli (v gazi), ki jih potem odstranis ko dodas sladkor, pa tudi etericna olja. Meni je so pa ravno tiste lupinice vsec, so kot arancini, le da pridejo tanjse narezani, sama marmelada pa je bolj zelatinasta.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"Od kar imam nožek za srganje lupine, marmelada ni samo dobra, ampak je tudi lepega videza. Olupki vmes so kot tanki oranžni laski.
Marmelada se izvrstno poda tudi na pecivo, oblito z čokolado.
kobra 1Končna ocena torte s pomarančno marmelado- božanska!!!
Jaz sem ravnokar skuhala pomarančno marmelado. Vzela sem si čas, čisto natanko olupila nekaj pomaranč, lupinice predhodno skuhala, ostalo pa zelo dobro očistila - odrezala sem sredino in robove, tako da mi je poraktično ostala le sredina rezin (podobno kot režemo ananas). Dodala sem še limonin sok, mičkeno cimeta in vanilijevega sladkorja. Marmelada je kar grenka (čeprav mi ni čisto jasna od česa, ker sem res vse odstranila). Meni je sicer kar ok, ni ravno sama za jest, je pa super, ko sem jo namazala na palačinke in pokapala z medom - ravno prav! Ali pa polovico palačinke z marmelado, polovico s kislo smetano... Malo za kombinirat, ampak dobro :P Bom poskusila še s piškoti :)
katka285Kakšne pomaranče pa uporabljate, če kuhate marmelado doma?
Kako to misliš, _tisa_? A katero vrsto?
Drugače pa uporabljam vse pomaranče, ki nimajo obdelane lupine z raznorazno kemijo, saj mi marmelada iz olupljenih ni ravno ljuba.
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom

Bučni mufini s kremastim nadevom