Pomagajte: kaj je to

Pozdravljeni.

Jaz imam pa en cuden problem.

Ze dolgo mojo mati in mojo boljso polovico zafrkavam da bi za kosilo rad jedel "arnbiznle s trurnčki". ker pa nihce ne ve kaj bi to bilo se obracam na vas.

To je po moje kaksna izpeljanka iz nemscine ki se je uporabljala na dolenjskem in okolici saj sem to slisal pri babici na dolenjskem. A mi lahko kdo pomaga?

kornflakes

Hm, kaj pa če bi malo opisal, kako ta jed izgleda?
Tudi Google pod tem imenom na žalost nič ne najde blažkaa
Mogoče je pa to tako kot moj, ki reče, da bi rad jedel PETERPIGE IN BEŠTN SOK Pri nas doma pa smo recimo rekli POHANE NIKSLNE IN SIROVE LUKNJICE V SOLATI
pohane grile pa nič pa "jesih" vrh. Kristina
kornflakes resno misli, če ga jaz prav razumem. Dolenjke in Dolenci na pomoč! rimljanka
Ta izraz je uporabljala tudi moja mama v Zagorju, ne pomeni pa nič, kot na primer tavelik pisker kuhan v ta malem, ali pa kis in jesih v solati. Lep večer pa kar kak recept s kulinarike rajši sprobaj. jana 07
Napiši katere sestavine so v tej jedi. Lp Nasha
Po moje ne ve za sestavine, če sprašuje, kaj sploh je hrana, ki bi jo rad za kosilo petkica
Po moje se pa za*ebava. ežoj
tako kto je napisala jana07, to je le izrek v prazno :) katka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti