Bojkot nakupovanja

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

10. mar 2011 9:57

Ne verjamem da so v Ljubljanskih megamarketih samo Ljubljancani (oz. vstavi ustrezen kraj in njihove prebivalce) ampak je veliko okoliskih prebivalcev. Ko se nam je pokvaril pralni stroj, sem pogledala ponudbo v nasem lokalnem mercatorju (kjer so imeli 5 modelov). Specializirana trgovina, ki prodaja pa samo belo tehniko, pa se ob petih popoldne zapre, sama sem doma sele ob sestih. Po velikosti ustreze model sem nasla v GA, smo ga sli druzinsko v soboto pogledat in premerit. Posledicno smo vsi delali guzvo v BTC-ju. Normalno da smo potem zavili tudi v trgovino z zivili, ter po mnenju vecine nekvalitetno prezivljali prosti cas. Sama se izogibam velikim centrom, ampak vcasihse pac ne da.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Brina  

član od: 10.10.2001

sporočila: 39

10. mar 2011 9:57

Po sveže žemlje za zajtrk grem v velik hipermarket, ker je pač najbližji. Nimamo zraven pekarne in ne vaške štacune. In grem kar v razvlečenih cunjah in brez frizure. In velikokrat gre celo otrok z mano, ker ga nimam kje pustiti. Brina

neznan uporabnik

10. mar 2011 10:11

Dajte no, si tisti,ki ste tako šokirani, ko gre govor o odpiralnem času trgovin in o fenomenu črednega preživljanja prostega časa v betonskih centrih, na nakupovalni listek napisat še paket robčkov, da si boste lažje solze zbrisali, ko boste jokali kako vas eni ne razumemo in smo blazno netolerantni do drugačnosti in tako dalje. Madonca je shopping center neka ful subkultura al alternativa al tako ful drugačen,da bi pa človek res se moral globoko zamislit še nad tem, da ja ne prizadeneš tiste, ki tja hodijo. Kaj pa, če bi trgovke in trgovci rekli - nam se v soboto in nedeljo ne ljubi, ne bomo delali,vi se pa lepo pejte zabavat kam veste pa znate. Kaj bi porušili centre od jeze al bi jih na kolenih prosili,da jih odprejo al bi si lepo našli čas med tednom?

 

Pa eni res ne razumete,da tu nihče nikomur nič ni prepovedoval. Samo, ker pač je to, za ene blazno občutljiva  tema, se pač eni blazno tolerantni nnenadoma spremenijo v strašno netolerantne, drugi pa v blazno napadene. Evo, to sem jaz opazoval med vikendi tam. Bog ne daj vzet otroku igrače. Za odraslega je to shopping mall. Ker se bo vrgel na tla in kričal, kot petletni kriči za čokolado, dokler mu ne bodo zgradili novega, še večjega, bleščečega. Da bo potem lahko cel teden garal kot vol, v soboto pa nedeljo pa pelal tja celo familijo pa odpelal ven 3 nakupovalne vozeke, da ne bodo lačni. In predvsem,da bodo drugi videli,kako se njegovo garanje splača in kolko vozičkov lahko napolni. Ker, če jih 5 pol je občutek orgazmičen. Pa, ker je tam še zelo veliko ljudi, ki to vidi, je zadovoljstvo še večje,drža pokončnejša. Zanimivo,da avto več ni dovolj. Tudi hiša ne. Niti dopust dvakrat letno. Sedaj se je temu seznamu pridružilo še število nakupovalnih vozičkov in to, kar je v njih. Pa seveda, to je pomembno, v kateri center se gre. Ker vsi niso enaki. Točno imajo ljudje popredalčkano, kje kateri mora kupiti Coca-Colo. Ker, ne boste verjeli,da je tudi to del imidja. Namreč, kam greš kupit recimo to pijačo. Pa koliko časa potem tam preživiš in s kom posedaš tam cel dan.

 

Tako pač zgleda 70 posto potrošnikov v mega centrih.

 

Multivitamin

multivitamin

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. mar 2011 10:16

Evo vam rezultat znanstvene raziskave. Kako zgleda pa ostalih 30%?

rimljanka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. mar 2011 10:20

Dekleta, fantje, bom še jaz napisala svojo nakupovalno zgodbo, da se boste malo smejale-i. V tistih letih pomanjkanja v naši stari Jugi naša družina ni hodila na šopinge v Avstrijo ali Italijo. Bili smo mlada družina in smo komaj shajali. Zato smo čakali na črpalkah za bencin, pa v naši trgovini so nam prišparali vrečko praška in kavo itd. Potem se je pa odprl Špar na Viču, tega je zdaj dvajset let. In tja sem začela hoditi kot na božjo pot. Ogledovala sem si artikle in občudovala vso to kramo na policah. Tudi po dve uri sem včasih zapravila tam. To mi je še danes nerazumljivo, ampak tako je bilo. Res ni trajalo dolgo, ampak izgleda, da sem morala nadomestiti ta manko, ki sem ga imela, ker nisem hodila ven. Saj nekajkrat sem tudi bila, ampak po sistemu, gremo, daj hitro. No, ko sem se napasla, pa se je zgodba spremenila. Zdaj po hitrem postopku naberem, kar rabim in iščem blagajno , kjer je najkrajša vrsta.

Razumem ljudi, da si gredo vsaj napasti oči in mogoče imajo čas samo ob vikendih. Ne vem, ampak oni že vedo. In še dobro se spomnim, ko je moj sin odšel v ZDA in sva kramljala po telefonu, pa sem ga vprašala, kaj boste pa zdaj delali in je odgovoril, zdaj gremo pa nakupovat. In jaz, ja, saj je nedelja, on pa, ja večina kupuje ob nedeljah, ko so doma.  Kmalu so se pri nas odprle trgovine ob nedeljah. In zgledi vlečejo, četudi niso najboljši.

Meni marsikaj ni všeč. Vendar sem se naučila, da živim po svoje.Načeloma ne hodim v šoping ob nedeljah, se pa zgodi, da kaj rabim. In ni lepšega, če lahko grem in si kupim. Večkrat rečem, le kako smo živeli, ko še ni bilo mobitelov, ali interneta. Pa pleničk za enkratno uporabo. In tega in onega. Živeli smo in bilo je lepo. Tudi sedaj nam je lahko lepo. Naredimo si tako.

 

naor

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

10. mar 2011 10:24

Pa Multi, smiri živčke! In kaj te vse to tako moti?

Takole žolčno se običajno oglaša zavist...

Vsakomur svoje, ok? Če nekomu paše v nedeljo dopoldan sedet na kavi v nakupovalnem središču, pa naj. In če se tebi ob istem času paše sprehajat po gozdu, se daj. On tebi ne soli pameti in ti ne dopoveduje, da je njegova varianta boljša, bolj zdrava, edino pravilna, ti pa mu ne dopoveduj nasprotnega.

Je res tako težko živeti in pustiti živeti?!?

Issi

neznan uporabnik

10. mar 2011 10:32

Tako,da pridejo, kupijo kar majo in gredo. In se ne zadržujejo tam. In tako,da jim je vseeno, kje se kupi ena ta ista znamka mleka. Mene sta ena gospa in gospod dve ure prepričevala, da je alpsko mleko, ki je blo v tistem hipermarketu, boljše od onega, ki je pri konkurentu. Ni šlo za prepričevanje,da bi blo ceneje. Ne, dokazovala sta mi, da je boljše. Čeprav je bilo od istega proizvajalca. Sicer mi dokazala nista. Razen tega, da je cena bla 1 al 2 centa višja. Potem mi je znanec razlagal celo eno sredo, zakaj hodi celo soboto, vsako soboto v določen center, čeravno jaz vem,da je dražji od sosednjega. Zato,da tam sreča someščane al vaščane, ki so na istem rangu kot je on. Ker ti,ki so na njegovem rangu kupujejo tam in se tam družijo. Oni nižje drugje, tisti višje pa spet drugje.

In 30 posto ostalih pač ne gleda na te zadeve, pride, kupi in gre. Če koga sreča poklepeta. Kar se pa ne sprevrže v celodnevno orgijo posedanja in srečevanja in mahanja na silo iz lokala v lokal.

 

Pejd enkrat Rimljanka, za zabavo to opazovat. Boš hitro dojela štos, v čem je razlika. Med 70 in 30 ter med različnimi imeni ali lokacijami.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

10. mar 2011 10:37

Pa sedi Issy ti zarad mene celo soboto in nedljo tam. Če ti je tako kul, ti jaz celo službo zrihtam, pa delaj v enem hipermarketu. Pa resno mislim s tem. Pa delaj tam celi dan kot trgovka od 9 do 21. Pa sobote pa nedelje. Pa mi boš potem povedala kako si navdušena. Ker ne boš mela časa kave pit. Boš pa mela službo.

Če jo maš pol itak ti ne svetujem,da greš tja.

 

Multivitamin

 

 

multivitamin

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

10. mar 2011 10:41

Nekaj veliko visiš tam, poznaš vse lakiranice nohtov, vse trgovine, vse profile ljudi, veze v podjetjih, pa samo dvakrat si bil tam v desetih letih?

Mene recimo tičino masa in razne torte ne zanimajo, tako da teme niti ne odprem, zakaj tudi ti ne storiš isto?



Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 10. 2011 10:42

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

10. mar 2011 10:43

Glej, nikjer nisem rekla, da sedim tam cele dopoldneve. Nekateri pa, ker jim tako paše. In, kaj potem? Zakaj te motijo? Mene ne.

Enostavno ne razumem, zakaj se čutiš poklicanega, da učiš ljudi kaj je prav in kaj ne. Kaj ne smejo početi in kaj bi morali.

A sedijo na tvojih stolih? Imaš to zaradi njihovega posedanja kaj manj? Ti delajo škodo? Ti povzročajo bolečine? Daj no, pomiri se. Od jeze rit raste, so včasih rekli

Issi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti