Bučno olje

Oliva, če te zanima jaz dobim olje iz oljarne Flegar, meni osebno zelo zelo dobro , ga ne dobiš v trgovini, ker ga prodajajo samo tam kjer ga delajo (Gornja Radgona). Naročila sem ga 5 litrov, pa ti lahko enga odstopim, oz. prodam, da ne bo pomote :) Cena je 10 € Javi mi, če si za. mandreja
Lep pozdrav. Mi smo tudi čisto nori na čisto bučno olje. Za nas ni solate brez bučnega olja. Ga tudi sami pridelujemo in ga tudi nekaj prodamo. Prevzem možen od Ormoža do Ljubljane, ker študiram tu v Lj. Pa dober tek. Marko marko p
Ojla, tudi jaz sem Ormožanka in sem v svoji kuharski karieri preprobala že nič koliko vrst bučnega olja, od domačega iz privatnih oljarn do kupljenega. Našemu okusu res najboj ustreza 100% olje iz oljarne Jeruzalem Ormož, Središče ob Dravi. Kupujem ga v pol- litrski embalaži, ker se kljub dokaj hitri porabi rado zdiši. Tudi pri nas ni solate brez bučnega olja - trenutno najbolj šiba mešana z dodatkom mozarelle. Pa tudi na tune ali katerekoli ribe iz konzerve ni nič odveč kapljica ali dve tega čudovitega dodatka. Še kos kruha, pa je malica gotova. (Sem tudi Notranjce navadila na uporabo bučnega olja!) Lep pozdrav in dober tek vsem. karmenka
karmenka je napisal/a:
(Sem tudi Notranjce navadila na uporabo bučnega olja!) karmenka
Jaz tudi! Po kapljicah do meni primerne količine. Pred dvema dnevoma se je zgodila nesreča in se je razbila flaška z zadnjega dva deci olja in zdaj je bila že dvakrat paradajzova solata brez bučnega ... groza. Jutri grem s tem namenom v trgovino po novega - seveda 100% iz Jeruzlem Ormož. tigris

Mislim, da res na embalaži piše, da je to iz Jeruzalema 100%, samo ko probaš pravega, domačega, potem vidiš, da to ni to. Ni 100% čisto ta pravo bučno olje, žal. Dodano je tudi belo olje. Vem, ker sami delamo svoje olje, tako da me nobeden ne more prepričati, kaj je pravo 100% olje.

Kyara

Kolikor je meni znano, dodajo pri praženju bučnih semen, preden iz njih stisnejo olje, belo olje. Ne vem sicer zdajle točno, koliko l na koliko kg semen. Torej je tudi v najboljšem domačem bučnem olju nekaj belega olja.

lp

cervus

Ja res je, samo da ga dodajo dosti manj kot v onega, ki ga prodajajo kao domačega.

Kyara

Aaaaaaaaa, dobr pol!

lp

cervus
[(Sem tudi Notranjce navadila na uporabo bučnega olja!) Jaz sem gorenjce to je še huje, "ko morjo tak šparat ". Kupujem v slovenskih goricah -oljarna Fras 9€ /l in je super. branka171
Vsak lastnik oljarne za prodajo bučnemu olju doda belo olje! Sem videla na lastne oči! Engie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti