Bučno olje
Mi ga delamo sami in višek prodamo prijateljem in znancem.Nekaj pa ga tudi podarimo ob kakih posebnih prilikah. Nekateri iz kulinarike so ga kupili in so zadovoljni, vsaj meni so tako povedali.
Iz trgovin ni dobro, ker je razredčeno, pa naj na etiketi piše, kar hoče. Preverila sem v oljarnah, tudi Framu in Središču ob dravi. Ponavadi dodajo okoli 10-20 % belega zraven, da ni preveč gosto.Mi ga delamo na stari počasen način, je zelo gosto in diši, da se ti kar pocedijo sline. V še toplega radi pomakamo kruh. Božansko.
Kdo ve, kaj je pravo olje, nikoli ne bo kupil v trgovini. Če je komu premočno ali pregosto, pa si lahko doma doda še kakšno drugo olje.
prleki in prekmurci, hm, se imamo radi, vsak pa rad potegne bolj na svoj konec. Med nami pa ni nikakršnih zamer, zasiko obolji radi jemo, samo prleki imajo boljšo, zato pa imamo prekmurci spet doljšo šunko, hahah
Pa nas razumi, kdo nas more. ![]()
| tumpika je napisal/a: |
| Nemrem si pomagati, a ko vidim BUČNO OLJE, se spomnim na MS. Vauuu, kaki dečko! tumpika |
Si že pogruntala, s čim gre flek od bučnega olja iz kavbojk? Nisi imela slinčka s seboj...![]()
![]()
Ja z vinom seveda!
Ga malček šlukneš, pa fleka več ne vidiš!![]()
Mogoče pa z mlekom?
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Skutna pita

Raca z rezanci na azijski način