22. nov 2007 11:13
Poznate rek "Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni?"
Ne rečem, da se to meni ne more zgodit mislim pa, da je verjetnost mnogo manjša. Precej dobro poznam poslovanje trgovskega podjetja Tuš, kljub temu, da moja noga še ni prestopila njegove trgovine. Ker poznam tudi rek, "nikoli ne reci nikoli" tega ne bom rekla a do sedaj sem uspešno delala velik krog okrog. V Hoferju, Lidlu in podobnih trgovinah sem bila zgolj zaradi firbca, kupila nisem nikoli nič. Ko se odločam o kakršnem koli nakupu živila imam posebna merila in me cena ne zanima. Moj mož pravi,pa takolie: "ne vem kako naši vedno rata izbrat najdražje." Po mojem mnenju imajo dražji izdelki bistveno krajši rok trajanja ker so brez konzervansov. Take vsaj kupujem jaz. To pomeni, da jih trgovec na dolgi rok ne more skladiščiti in posledično tudi nima neljubih posledic. Nemalokrat se celo zgodi, da iskanega izdelka preprosto ne dobim na polici. Tisto malo zaloge je pošli, nove pošiljke še ni a ko bo, bo sveža.
Pa še nekaj, vedno večja vrednost bo v tistem kar bomo pridelali sami doma in meni je to letos zelo dobro uspelo.
Zdajle bom po vsej verjetnosti naletela na kritike češ, da si vsakdo ne more privoščiti drage hrane. To še kako drži, drži pa tudi to, da naša grda slovenska navada je, da ne jemo zato ker hrano rabimo zato da preživimo, ampak preprosto zato ker je. Mize so preobožene vseh vrst hrane pa če je to treba ali ne. Če bi kupili manj, bi si lahko privoščili boljši izdelek, bili zato bolj zdravi, pa še takih problemov ki jih omenjamo tukaj nebi imeli.
Sicer pa vsak zase najbolje ve, to je bilo le moje skromno mnenje.
lp Vesna