Široki rezanci z grahovim pestom
Uh, tole kletkino vprašanje pa je tudi mene iztirilo.
Z zdajšnjim možem sicer nisva nikdar skupaj živela pred poroko, sva si pa kot študenta večino skupnih stroškov (dopust, benci, skupni izhodi) delila. Kadar je kateri imel deanr, sva ga pač delila oziroma potreben del skupaj porabila. Ko sva začela kupovat za skupno življenje, sva po dogovoru kupila vsak nekaj in se takoj dogovorila, da če greva narazen, vsak pač vzame tisto, kar je sam kupil. No, tega nama ni bilo treba početi.
Ob poroki sem bila v službi le jaz, on je še študiral. Streho nad glavo sva imela pri njegovih starših, manjkajočo opremo sva nabavila skupaj (nič hudega, če le iz mojega žepa, NAJINA je bila) in tako že več kot 20 let. Plače imava približno enake in dogovor je, da on skrbi za "hišo" oziroma vse okoli nje, jaz pa za gospodinjski del. Ko enemu ali drugemi zmanjka, sežemo na račun, kjer je pač denar. Skratka, od nekdaj si deliva stroške. In tudi o tistem, kar si nekdo zaželi samo za svoj "gušt", se pogovoriva, oceniva situacijo in se zmeniva, kdaj si bo kdo kaj privoščil.
Kot so že predhodnice rekle: meni v kletkinem razmerju nekaj ne štima. V taki situaciji bi jaz ostala na svojem, pa se potem, ko grem v službo, morda začnela pogovarjat o skupni blagajni. Mi je fantovo stališče znak, da je treba prižgati rdečo alarmno lučko glede skupnega življenja, ker če se že tu začne delitev "to je samo moje", se bo vse skupaj samo še stopnjevalo, nikakor popravilo.
Ne vem, zanimivo bi bilo slišat še njegovo argumentacijo.
Zgodb, kot jih je opisala frina, je še veliko. Frina piše o njih, ker pri svojem delu pač srečuje samo tiste nesrečne in slabe, tiste pozitivne tako niso problematične in o njih praviloma tudi ne govorimo.
Ne vem, meni se zdi, da se enakporavnost še kako zelo kaže tudi pri ravnanju s skupnimi financami.
Mamamia
mamamia| klavdijaB je napisal/a: |
| njegova plača je bila za njegova oblačila, njegov avto, njrgove prijatelje - beri pijančevanje v bližnji gostilni moja plača je bila za punci in zame,za položnice, za vse kar smo rabile, pa hrane nisem kupovala samo zase ampak tudi za taščo in tasta, svaka in svakinjo. Ko sem šla si je namislil, da bi mi lahko zaračunali najemnino za čas, ko sem živela pri njih. Sedaj z eno plačo, kljub plačevanju najemnine, veliko lepše živim/o. klavdija |
V najini "koruzni" skupnosti pa gredo te stvari tako: jaz plačujem položnice in v glavnem tudi nabavljam za gospodinjstvo in dogovor je tak, da za dobro polovico teh stroškov prispeva partner (še največkrat je to tako, da dobim kartico in dvignem, kolikor rabim). Še nikdar me ni vprašal, za kaj sem porabila denar,pa tudi ne, koliko sem porabila. In me tudi ne vpraša, če res rabim v nekem trenutku dva para čevljev, ker ve, da, če sem si jih kupila, jih seveda nujno rabim :).
Mi je pa ena starejša gospa enkrat rekla, da bi mogla imet vsaka ženska en takšen skrit črni fond... Ker me je enkrat kača pičila, ji seveda dam prav ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci z grahovim pestom

Fini mini Bamboloni