Odmašitev odtoka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

12. nov 2007 20:21

Wc školjka, vrečke, ki se kupijo v Intersparu. Pena pobere vse do vrha v nekaj minutah. Verjemite meni, ki imam čokoladno rjavo WC školjko.

 

Izliv banje. Ste že opazili madeže na fasadah, na mestu, kjer je kolanica. To je prežrte  svinčene cevi, ki jo ima še veliko kopalnic. Razne zadeve za odmašiti, ki se vlijejo načnejo svinec in  je potem treba razbiti kopalnico.

Žica za bezanje iz cevi: v Intersparu se kupi za zelo malo denarja žica, ki je namenjena odpiranju odtokov. Ima ročaj, pa gibljiva je. Ima velik učinek in porabi malo prostora.

Iztok ima vijak, s katerim je pritrjen na  dno. Vijak se odvije in se očisti umazanija na vijaku in okrog iztoka. Tam so lasje od tistih, ki so že zdavnaj brez las, zlepljeni z maščobo iz mil in takih stvari.

Potem NATANČNO privijemo vijak nazaj. Treba je namestiti tesnilo, mogoče še kak poseg s silikonom, preden se na vratih znajde besen spodnji sosed.

Umivalnik ima nekaj fint: svinjarija se nabere v izhod v steno, in okrog cevi, ki potem, ko odstraniš sifon, ostane v umivalniku. Tam okrog je marsikaj. Pa tudi pod vijakom, ki drži gor spodnji del izliva. Glej čiščenje izliva banje.

Za odstranjevanje kamna je primeren kis, limonin sok, pijače z ogljikovo kislino ( cokakola) in malo morje kemije, na kateri piše, da je proti kalciju. Verjemite meni, imam temno rjavo banjo.

 

Informacije zgoraj so vse iz prve roke.  Preizkušeno od mene.

 

 

F r i n a

jaša  

član od: 1.2.2008

sporočila: 1011

22. jan 2014 17:39

Pozdravcek

Prebrala sem mnenja, druge literature kar nekaj,in bova s fantom ze dipomirala, kar se tice zamasenega odvoda v kuhinji - pomivalno korito.

Najprej sva tri krat poskusila s sodo in kisom, po navodilih, ucinka ni bilo.

3 krat sem se jezila in mu dovolila, da je s kupljeno ne vem kako se rece tej stvari vrtal s tisto cevko, brez uspeha, 4 krat sem vlila mr.muscolo, cevosan, net,...brez ucinka.

Sedaj se je zamasilo do konca, da voda stoji

Pocasi se bova "poklala", od prepiranja, kdo kaj napak naredil itd.

Sedaj se sprasujwm ,naj se vlijem coca colo ali kako kislino ali varekino ali kaj naj poskusim

Hvala za nasvete

Lp

Brez zamere

jaša

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

22. jan 2014 17:48

V Mullerju imajo neko reč, ki se nasipa v odtok (takšen granulat je) in malo počaka, da začne delovat, potem pa izpira z vročo vodo. Če tisto ne bo razžrlo oz. odmašilo vajinega odtoka, potem bi bilo najbolje poklicati kakšnega vodovodarja.

No, vsaj jaz bi tako naredila.

Ognjič

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

22. jan 2014 22:23

Jaša, če si vlivala že vse živo, dvomim, da bo kakšna druga tekočina kaj bolj učinkovita. A sifon pod koritom sta že razdrla in spucala? Ko bo razdrt, naj fant še z žico zbeza od tam naprej, če bo treba in če se da (pomojem bi se moglo dat).

slivovi cmoki  

član od: 7.8.2012

sporočila: 444

23. jan 2014 0:23

Ena od možnosti je tudi na pipo priviti cev za zalivanje in spustiti vodo čez odtočne kanale, ko smo pod umivalnikom v kuhinji in kopalnici odstranili sifon. Ne smemo pa pozabiti, ko spustimo vodo čez, preverjati in gledati, da kje voda ne prične teči in si prišparamo kakšno poplavo (imam izkušnje). Splača se v oba sifona izmenično curek vode spust in skozi odtok banje ali tuša. 
Za svečke, pa tabletke za odtoke ne morem nič pohvalno reč. Namreč, sem kupila in vse po navodilih naredila. Pa se je naredil čep, ki se je strdil kot beton. Moža bi skoraj kap od  in  , ko je šel kupit nove odtoke za kuhinjo in kopalnico, vse odkopal  in zamenjal.
Lp

slivovi cmoki

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

23. jan 2014 9:15

Očitno je nekaj "fizičnega" v odtokih, torej reč, ki je ne odstrani nobena tekočina, tableta, pena itd.

Poskusite še z ozko krtačko za umivanje steklenic, včasih to pomaga, če je kakšna reč, ki se da potisnit naprej. Sicer pa odpret sifon, pa ne pozabit vedra spodaj nastavit.

 

Mi smo imeli z odtokom v kuhinji takšne težave, da smo morali poklicat komunalno podjetje, da so jih očistili. Oni so potem ugotovili, da je napeljava narejena tako, da vse ne odteče (nima nagiba, kot bi ga morala imeti), zato smo od takrat zelo previdni, v koritih so nameščene mrežice, ki zadržijo manjše kose hrane, ko kaj splahnem.

mamamia

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

23. jan 2014 10:26

Meni se zdi razstavljanje in čiščenje sifona tudi ena večjih civilnih eksistencialističnih grozot (pustimo bolezni in te zadeve, tisto je čisto druga kategorija), ampak silom prilike pade ta stvar na mojo glavo (moj najdražji bi verjetno umrl, če bi ga to doletelo). Zato imam po vseh odtokih mrežice; poleg tega vsake toliko časa privijem na pipo (ali v kopalnici na tušno cev) neko stvar, ki se ji v strokovnem vodovodarskem žargonu reče podgana (dobi se po Obijih, Merkurjih in podobnih štacunah), odprem čim bolj vročo vodo in z njo bezam po odtočnih ceveh, kolikor daleč pač pridem. Na žalost verjetno ob popolnoma zamašenem odtoku ne pomaga nič drugega kot razstavljanje in čiščenje, good luck pri tem. lp, proxima

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1565

23. jan 2014 11:17

proxima je napisal/a:
... neko stvar, ki se ji v strokovnem vodovodarskem žargonu reče podgana

Ali lahko nalepiš sliko, da si predstavljam, kaj je to?

Uporaben je tudi gumijasti odmaševalec na palici, kot je na strani (spodaj) http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+prenova/4106/Os

Kot je napisala predhodnica, se bo zelo verjetno treba fizično lotiti razstavljanja in čiščenja - kemija ne bo učinkovita.

 

 

rdkapica

simonasovre  

član od: 8.8.2002

sporočila: 101

23. jan 2014 11:34

Posvetuj se s kakšnim mojstrom: mi smo odprli sifon na tleh in ga očistili z visokotlačnim čistilcem ( Karcher ali kaj podobnega ) s posebno cevko, ki jo kupiš zraven. Očistil se je ves kamen, sadaj požira kot nov. 

Veliko sreče.

Simona

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

23. jan 2014 11:51

Pri mojih sosedih se tako na par let zgodi, da se jim kompletno vse zamaši ( večstanovanjski objekt) in so morali poklicati podjetje, da jim je prečistilo odtoke. 

Pri nas se na srečo še ni nič zamašilo, pazimo pa, da v odtok ne vlivamo nič vročega ( prej spustimo mrzlo vodo), mastno močno razredčimo z detergentom za posodo, imamo varovalno mrežico. Pa zelo pazim, da v odtok ne gre moka, ki rada naredi debele obloge. Vsakič, ko kaj mesim na suho zdrgnem in dam med bio odpadke. 

Upam, pa da sta že našla rešitev. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti