Domači prijatelj z orehi in čokolado
1. Pod umivalnikom je stvarca, ki se ji reče "sifon". Pod sifon se da plastična posoda, odšravfa se, malo vode priteče ven in začuda, boš videla koliko dlak, kakšen knof in ne vem kaj vse se najde tu. Sifon se sprazni, spere in nazaj zašravfa. Isto se naredi v kuhinji pod umivalnikom.
2. V vsaki kopalnici na tleh je t.i. "talni sifon" - majehn 15 x 15 cm pokrovček z luknjicami, dvigni ga in z daljšo pinceto zvleči ven dlakeeee in navlako, ki se je notri nasedla. Z dolgo pinceto ščisti odtok iz bane.
Če imaš možnost dobi od kakšnega starejšega gospoda "zajlo". To je kovinska zajla dolga približno 2 - 3 metra, ki se jo poriva v talni sifon ali v odtok v steno. Če je kaj zamašeno lepo ščisti.
Vsa tista agresivna sredstva so tako tako. Verjemite mi, moj mož je že "profi", ko iz 11-nadstropne stolpnice pridejo gospodinje in pravijo: "Gospod, prosim, mi pridete odmašit s tisto vašo zajlo..."
Če je WC že tako hud (ne morem verjet kako se to lahko zgodi, ampak no... to je druga zgodba), rokavice na roke, bolj mehak lonček od jogurta in spraznit vodo iz školjke, ki stoji dol. Na koncu, ko ne moreš več z lončkom, vzemi vileda krpo in tolikokrat jo pomokaj in odcedi vodo ven, da bo čisto prazno. Potem daj čistilo - pač kakšno uporabljaš, in sedaj 2 - 3 ure nobenga ne spusti na WC. Potem lepo s krtačo zdrgni in splakni z vodo.
Kar se pa tiče cilita in tistih "tahudih" čistil. Očisti vam kamen, ampak ne bo dolgo - vso keramiko boste uničile.
Pozdravček!
Že kar nekaj časa nazaj sem v Bauhausu kupila zajlo in vsake tolikočasa mož preventivno prečisti odtoke, nakar nalijem v odtoke alkoholni kis.
kobra 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači prijatelj z orehi in čokolado

Tajski rdeči curry