Jernejev zelenjavni curry
Madonca ste pridni..... Jaz sem šele začela pečt
Vmes delam pa še štiri torte
Aja, pa pasulj grem dat kuhat, da bojo moji fantje siti naslednja 2, mogoče celo 3 dni
ariella, jaz pečem iz golega veselja, ker doma komaj kdo poskusi kak piškot. Le nečak in nečakinja hodita na skrivaj po cimetove zvezdice in smrečice. Ostalo pa razdelim prijateljem, nosim v službo, pa tistim, s katerimi zjutraj pijemo kavo nesem kakšen piškot.
Me je mož zadnjič vprašal, kaj za vraga toliko pečem oziroma kdo bo to jedel...pa dam še za njegove sodelavke v službi škatlo piškotov.
Nekaj mojih prijateljev in prijateljic čaka na ta predpraznični čas na škatlo s piškoti, če je do božiča ne dobijo, me kličejo in vprašajo "A letos pa nič?" In nalsednji dan je škatla pri njih.
Od nekaterih tudi jaz ne dobim darila, ker med nami niti ni običaj da bi se obdarovali, škatla mojih piškotov je zanje kot dober dan. In me niti ne moti, ker jim piškotke podarim iz golega veselja, ne da bi za to kaj pričakovala.
Spečem okoli deset vrst piškotov, vsakega iz pol kg moke in ustrezne količine drugih dodatkov. Delam majhne piškotke, da so res za grižljaj. Je res muka mazat to z marlemaldo, kremami in še čem, pa okraševat, ampak meni to sodi v ta čas.
Do nedelje pa imam v planu naredi še nekaj različnih pralin - čokolada, nugat, marcipan, pisatcije, pinjole itd so že pripravljeni, modelčki tudi.
Jaz se pri takih rečeh nikdar ne sprašujem, koliko stanejo in kaj bom dobila v zameno. Kolikor zmorem, toliko si privoščim, a vedno dovolj, da najbližje razveselim. To pa je najbolj pomembno. Pa če je čisto navaden piškot. Mamamia
mamamiaJaz pečem zato, ker v tem neznansko uživam!!! To je zame najljubši čas v letu. Pa naj stane koliko hoče. Ne le za Božič, ampak tudi čez leto. Za Božič pač spečem več vrst kot sicer.
Piškote podarim tistim, ki to znajo ceniti.
Kakor kdo.
Ninja24, ful si pridna!!! Čestitam!
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejev zelenjavni curry

Piščančja juha s tortelini