V poplavi forumov o starševstvu sem se malo izgubila, zato se obračam na ta forum, ker se mi zdi da je najbolj ažure
Imam 14 dni starega sinka Aljaža, ki čez
V poplavi forumov o starševstvu sem se malo izgubila, zato se obračam na ta forum, ker se mi zdi da je najbolj ažure
Imam 14 dni starega sinka Aljaža, ki čez
Milenci otrok je star 14? Pri tej starosti je normalno da je je na 2 uri. Meni se to zfi normalno, tudi pri mojih 3 otrocih je bilo enako. Saj bo minilo boš videla, ko bo malo zrastel se bo dojim manj pogosto. Sicer pa je moja stara 10 mesecev pa se še vseeno doji vsaj 10x v 24 urah čeprav je že normalno hrano.
Tudi utrujenost je čisto normalna, predlagam ti, da vsakič, ko otrok zaspi zaspiš še ti z njim tudi čez dan. Saj bo bolje boš videla.
Ali mu teža normalno narašča? Verjetno ga hodi babca tehtat. Če ne narašča mogoče ni dovolj mleka? Drugače pa je, kot sem že zgoraj napisala tole čisto normalno za novorojenčka. Jaz sem svoje vedno podojila kadar so hoteli, do 6 meseca tudi ponoči.
Milenci,
imam dve hčerki in ti svetujem tole:
čimbolj se prepusti dojenčku, ko spi on, zadremaj tudi ti, pa če te čaka še tak kup perila!!! Bodi brez skrbi, nihče drug ga ne bo zlikal... Če ti kdo ponuja pomoč, jo zgrabi z obema rokama!!
In poskušaj se dojenčku prepustiti, ujemita skupen ritem, ki bo (roko na srce) precej drugačen od tvojega ustaljenega... Ampak ko ti bo to uspelo, boš videla, da bosta oba uživala!
jasna
Res je, če mleka ne bi bilo dovolj bi ji že babca rekla, da teža premalo narašča. Meni se zdi hranjenje na 2 uri čisto normalno. Moja taprva hči je bila še hujša, se mi zdi, da je bila 12h ur na dan "priklopljena".
Milsneci počivaj kadar moreš, zaspi kadar spi otrok, mož naj te crklja, pa še kakšna babica naj priskoči na pomoč. Pa, če kaj ostane razmetano nič hudega. In obiskom povej, da potrebujeta čas z dojenčkom, da se ne boš še s tem matrala in jih stregla.
Aha pa še nekaj. Mogoče ima tako močen sesalni reflex, da hoče skoz nekaj sesati. Tak je bil moj sinek, v bistvu ni bil lačen samo imel je tako močen sesalni reflex. So mi že v porodnišnici svetovale naj mu dam dudo pa sem bila tako trmasta, da nisem hotela. (Tudi starejša hči je ni imela zato pa je "visela" non stop na meni) No zaradi moje trme sem dobila mstitis, ker je non stop sesal so se mi delale ogromne količine mleka, mali pa je tudi preveč pojedel zato ga je tiščalo v želodčku, seveda je non sto jokal. Potem me je sestrična prepričala naj mu dam dudo, kadar vem da ni lačen pa hoče sesati. Sin je tako zagrabil tisto dudo in zasapl kot top. Revež je bil zmatran in znerviran. Dudo je imel samo za zaspat potem jo je pljunil ven. Pri 2 letih smo ga tudi brez problemov odvadili od dude.
Mogoče poskusi z dudo.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pecivo iz bučk

Zeljne krpice