član od 20063112 sporočil
Pred leti smo dosti hodili po Arabiji, ščurkov seveda ničkoliko. Vedno sem tovorila s seboj cele kovčke biokila in takoj po prihodu temeljito prešpricala celo stanovanje. Najbrž jih ni pobilo, jih je pa pregnalo, pač tja, kjer jim ni smrdelo, v druga stqanovanja. Ni zelo ekološka rešitev, tudi ne trajna, ampak če ne maraš zjutraj stopiti v copate ki so že obljudeni, pomaga.
Prijateljica naj pa vsekakor pokliče sanitarno inšpekcijo, oni sicer ne lovijo ščurkov, vedo pa na koga se je treba obrniti.
Meni se v tujini ščurki niti ne gnusijo tako zelo, jih pač vzamem kot del lokanega kolorita, doma jih pa prav res ne maram. Kakšnih dvajset let nazaj sem v znanem piranskem lokalu videla enega, ki je lezel po tisti robi, ki jo imajo za točit pivo. Nikoli, ma prav nikoli več nisem šla tja, čeprav so se mi vsi smejali, ker so v Piranu menda ščurki povsod. No, kot slišim, so pa sedaj tudi po drugih krajih.
Je pa zanimivo, kako se nam ena mrgolazen gnusi, druga pa ne. Vsako leto doživim invazijo mravelj, za svoj živež se z njimi borim tako in drugače, seveda se jezim nanje, ampak gnusijo se mi pa ne. Sem pa enkrat prinesla domov moko, okuženo z molji in moram imeti od takrat vsa živila v hladilniku. Ker molji in vse njihove razvojne faze so mi pa bljak. Pa v moji strehi redno gnezdijo sršeni in ose - se jih sicer bojim in bi rajši, da bi stanovali kje drugje, gnusni mi pa niso.
Pa ko pride jesen in se spokajo vsi dobrotniki ( živim v naselju, kjer je precej vikendašev), imam na dvorišču in ob loncu kar naenkrat kakšnih dvajset neznanih muc. Nekatere od njih mi prinašajo podgane, te drevesne niti niso tako nagravžne kot mestne kanalizacijske, ampak sorry, imam muce rada, vseh dvajset in več pa ne.
No, pa da ne padem preveč iz teme in me nova miličnica sorry moderatorkinja ne sesuje - sanitarna, še prej pa kakšen univerzalen sprej bo obramba pred golaznijo, s katero se bomo očitno slej ali prej vsi borili.
nola