Rumove kocke
Je tud še en kup drugih težav, za katere tisti, ki jih nimajo, nimajo pojma kako izgledajo. Sem se ravno na depresijo spomnila, Naty, ko smo se pred časom tu na forumu pogovarjali in je bil tudi komentar, da si tega ne morejo privoščiti.
Jaz migrene, hvalabogu, nimam, vem pa, da mora biti grozno, ker jo ima bivša sodelavka.
Če se komu da poglabljati in si za to vzeti kaj več časa, zna pa biti učinkovit tudi kakšen avtogeni trening. V smislu vizualizacije na primer - da si predstavljaš, kako imaš čisto lahko, "prazno" glavo ... ali kaj podobnega, mogoče terapija z barvami, glasbo... Naša profesorica na faksu pravi, da si je na ta način odpravila že vrsto nadlog (mrzle noge, herpes). Jaz se na te stvari ne spoznam prav dosti, mogoče se bo pa katera pozanimala.
Scorpy
Hja, ko vas berem, vidim, da imam še srečo. Imam tipično migreno že od otroštva - tisto, ki se začne z migotanjem pred očmi, potem pa sledi glavobol (obvladljiv s Ketonalom ali dvema Panadoloma) in slabost (ki me povsem paralizira). K sreči sem povsem zdrava, le lačna, že v 3-4 urah. Imigran sem probala že davno, pa mi ni pomagal - mogoče bom morala spet poskusit. Zdaj vzamem poleg protibolečinskih tablet še Torecan draže proti slabosti, pa nekako gre.
Našla pa sem že več sprožilnih dejavnikov za migreno. Hormoni so pri meni manj pomembni, pač pa močno vpliva prehrana. Vsa jedrca (arašidi, cashewi, pinije, tudi lešniki, mandlji v večjih količinah)
V malih količinah jih lahko, kakor hitro pa jih pojem več, se čez dan ali dva (!!) pojavi migrena. Isto velja za večje količine sira. Zoprno je, ker reakcija nikoli ni takojšnja, ampak šele čez 1-2 dni, kot bi se stvari "nabirale" in potem izbruhnile... in se tudi seštevajo - torej če že grešim s sirom, nikakor dva dni zapored...
Škodi pa mi tudi toplota, npr. če spim v pretopli spalnici. Pa stres, seveda.
NasjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rumove kocke

Pašta s pivom in slanino