Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo
Tistim, ki jih skrbi, kako bodo na otroke istospolnih partnerjev gledali drugi otroci, bi rekla samo to: MI STARŠI smo tukaj, da našim otrokom povemo, da lahko kdo drug živi tudi z dvema mamama ali dvema očetoma. In da je ta otrok lahko srečen tudi v takšni družini. Ste razumeli? Mi smo tisti, ki moramo našim otrokom odpreti obzorja. Mi jim moramo odpraviti pomisleke. Če pa glasno izražamo samo pomisleke, bomo vzgojili tudi otroke, ki jih bodo obremenjevali pretežno pomisleki.
Sama osebno sem jih imela v zvezi s tem, morda imam globoko v sebi še kakšnega. A potem se spomnim številnih "normalnih" družin in kaj vse prestajajo otroci v njih....Četudi s pomisleki, zakaj ne bi ljudem omogočili tistega, kar jih osrečuje? Sploh, ker si pred čem "normalnim" pa zatiskamo oči.
In navsezadnje, kaj pa je to normalno? Ali naravno? Reprodukcija že, toda družba se razvija v svojo smer...
Mamamia
mamamiasmrečica, debata je še kako konstruktivna, pa začetni zapis poglej, zakaj se je sploh začela. Odprla jo je 13 letnica, veš. Da bo oborožena s pogledi drugih, ko bo v šoli na debati morala zagovarjati stališče, s katerim se sama morda sploh ne stinja (bistvo debate je pač v tem, da eni zagovarjajo za, drugi pa proti).
Ja, mamamia, predsodkov se človek lahko znebi, točno tako, kot si napisala ti, mislim tudi jaz. Sva že kar nekaj časa na svetu in stavri se spreminjajo, kajne? In prav je tako.
In pri vseh milijardah ljudi na Zemlji se rs ni bati, da bi nas zmanjkalo, take zveze gor ali dol.
ja, Muffsy, zelo počasi, ampak ne boj se, da pri današnjih, je mišljeno tako, da skozi desetine generacij,.......saj, kako pa misliš, da je nastal y, ki je toliko manjši od x kromosoma?
bbgg, se mi zdi, da otroka nimamo zato, da bi bil naš, ampak zato, da bi bil svoj.........
Se podpišem pod mamamio. Imam popolnoma enako mišljenje![]()
Pozdravljeni!
Mogoče se me kdo spomni iz prejšne debate na temo homoseksulanih družin...s partnerko sva pričakovali otročička. No, najin fantek je na naš lepi svet privekal dva meseca nazaj:) Vsi tisti, ki ste ze starši dobro veste, kakšna radost je drzati v naročju malo štruco. V trenutku, ko so mi ga položili v roke, sem se zavedala, da je moje srce za vedno oddano temu malemu bitjecu. No, pa da se ne bom prevec raznežila...
Naj povem nekaj o dosedanjih izkušnjah z okolico. Res ni minilo veliko časa, vendar se nama ni primerila niti ena slaba stvar. Povsod se predstavljamo kot družina (sama se predstavim kot nezakonit skrbnik), pa so ljudje okoli naju to lepo sprejeli. Ja, od kakšne starejše sosede, smo dobili kakšen čuden pogled, to pa je bilo tudi vse. Zdravnica nas je lepo sprejela, nič čudno ni gledala:).
Problemi se začnejo z inštitucijami, kjer naša družina ne obstaja. Npr. na soc. zavodu gledajo na mojo partnerko kot na samohranilko. Pa sva povedali, da v realnosti to ni! Jaz nisem dobila nobenega dneva dopusta ob rojstvu, čeprav je bil porod izredno težaven in je bila mamica dobesedno priklenjena na posteljo prva dva tedna.
Ne pustiva si, da bi to preveč negativno vplivalo na naju. Upava, da se bo to sčasoma tudi zakonsko uredilo. Saj veste, upanje umre zadnje.
Sedaj pa poskušava čimbolj uživati vsak dan ob najinem zakladu!
Vcasih pomislim, da sem morala nekoč narediti nekaj zelo dobrega, da imam sedaj tako srečo:)
m.m.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo

Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike