Na žalost ni prave zakonodaje, ki bi proizvajalcem predpisovala, kolikšen odstotek naravnih snovi mora nujno vsebovati izdelek, da ga lahko proglasijo za naravnega. Zaenkrat je že zelo nizek % dovolj (številka ušla iz glave ), da se prodaja pod naravno, čeprav v resnici vsebuje večji delež kemije kot naravnih snovi. Kar se blagovnih znamk tiče, prvo pravilo je, da kvaliteta ni pogojena s ceno. Najdemo zelo slabe izdelke ali kvečjemu povprečne, ki so nerazumljivo dragi, za to kar ponujajo. ( Dior, Lancome, Vichy, Loccitane ......). So pa stvari, ki so poceni in kvalitetne ( Garnier, Scheller, Alverde, Balea.....) Treba je poudariti, da ima skoraj vsaka blagovna znamka dobre in slabe stvari. Tako lahko recimo pri Balei najdemo super stvari, prav tako pa tudi čisto povprečne. Sta pa dve znamki, pri katerih je sestavinsko skoraj vse zanič, sama kemija, brez antioksidantov...,
to sta Nivea in Loreal- uporabljala sem ju vsaj 10 let, dokler se nisem malo bolj vrgla v sestavine, občutek na koži mi je bil super. No, še eno pravilo je tudi to, da je treba kreme kar pogosto menjavati, ne biti vseskozi pri eni. Na trgu je res ogromno dobrih, tako da ne vem, kdaj bom sprobala vse ... Zdaj sem se spomnila še dveh, pri katerih se skoraj ne da zgrešiti, vse je super: Clinique ter Estee Lauder, Lavera, Logona ....