Razlika v letih med moškim in žensko

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

5. okt 2012 15:40

Eh, še vedno je , pa malo ,

v glavnem pa , z občasnim , pa  , in s tem , sicer pa spet ....



mamamia

 

pa tole sem našla na enem forumu:

"Preden sodiš o meni in mojem življenju, obuj moje čevlje in prehodi pot, ki sem jo prehodila jaz; hodi po ulicah, hribih in dolinah, pojdi skozi leta, skozi katera sem šla jaz, padi čez vsak kamen, preko katerega sem padla sama, vstani ... vedno znova in pojdi po isti poti dalje, kot sem šla jaz. In šele potem lahko sodiš."

 

Tak, malo, za na vrh. Lisa je to bolj na kratko povedala v zadnjem stavku njenega posta.

 

 

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 05.okt 2012 15:51

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. okt 2012 16:34

HejHoj je napisal/a:

Vendelina jr. je napisal/a:

Draga moja, HejHoj, kdorkoli z malo fantazije in z nekaj veselja do življenja, si je ogledal travo na drugi strani ograje, razlika je samo v tem, kaj je na tisti travi počel.

Nisem draga, nisem tvoja, imam pa zadosti fantazije in veliko veselja do življenja. Soditi na daleč o travi pa - no ja, že veš. Videz pogosto vara, besede tudi, sploh v virtuali. 



 

Vsekakor si, nekje na nekem travniku malo izgubila   smiseč za humor. Če se obregaš ob besedno zvezo "draga moja", potem pa v veščinah ubesedovanja ravno nisi vešča. Mimogrede, kdo je pa začel z namigi o tem, kaj je kdo počel na nekem travniku? Če me spomin ne vara, si ti vprašala našo Vanjo?

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. okt 2012 16:38

pirnica je napisal/a:

Lepo prosim, roke stran od Clooneya, da ne bo perje letelo.

Vanja, kako visok pa sploh je Georgi? Ker, če je premajhen, ga tudi jaz ne bom več marala.


pirnica

 

Če nič drugega, je toliko samozavesten, da ga ne moti, če je ženska poleg njega v štiklah višja (Stacey Kiebler, njegova do-včeraj-girlfriend je višja). Mislim pa, da bi bil počaščen, če bi lahko šel z nama na kavo, ne ?

Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

5. okt 2012 16:40

Ah, sicer je meni vseeno, koliko je visok, je pa pod 180cm. Jaz bi šla takoj na kavo (ne zvezd štet) z Danny DeVitom. Se mi zdi, da bi bilo precej zabavno.

 

Clooney police: zgleda, da še ni samski.



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 05.okt 2012 16:42

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

5. okt 2012 18:18

Jaz pa Ežoja nisem razumela tako, da se zgraža nad poligamijo/poliandrijo kot tako, ampak nad dejstvom, da je kdorkoli nezvest v smislu, da nekaj počne ali naklepa nekomu za hrbtom. Tudi meni se to (in ne število in intenzivnost izvenzakonskih aktivnosti) zdi resna izdaja.

Kako sta dva dogovorjena, je samo njuna stvar, nesporno dejstvo pa je, da se zgodba konča takrat, ko se eden odloči, da želi izstopiti in tisti ta drugi se mora pač s tem sprijazniti.

Pa ni nič važno kdo je kriv in zakaj se je eden od obeh tako odločil in do tu tudi jaz ne vidim nobene nemorale in razloga za krivdo.

Kar se meni zdi nemoralno je to, da je nekdo praktično že z eno ali obema nogama izstopil iz zveze, tisti drugi pa od njega o tem še nič ni slišal. Še grše je to, da o tej zadevi še preden se je pogovoril s partnerjem razpreda z drugimi ljudmi, pa naj bo to nesojeni kandidat za naslednji zvezo ali  pa tak ali drugačen portal.

Bolezen ali drugačna nemoč partnerja nima s tem nič opraviti, je samo priročen izgovor, da se ni treba spogledati z rečmi in da se lahko dotični še vedno počuti 'dobrega' in 'usmiljenega' in se za določen čas lahko lepo raztegne čez dva stola. Saj tisto 'Nisem ga/je hotela prizadeti' ste že slišali a ne?

Prešuštvo je ena hecna beseda, nam bo mogoče 666 razložil kaj več o njeni etimologiji.

Meni se zdi, da smo ljudje zmotljivi in da se svet sicer zelo zatrese, kadar se komu zgodi kakšna taka epizoda (zgodi, sem napisala, ne dogaja), včasih se podre, včasih pa ne. Večini se to lahko pripeti, kaj jaz vem če je to opravičljivo ali ne, to je stvar vpletenih, skušnjavec itak nikoli ne počiva. Za laganje, prelaganje krivde (ki je pravzaprav sploh ni, ampak ki v takih situacijah pride bolj prav kot katerikoli adumbran), pa sprenevedanje in celo obiranje zdaj že skoraj bivšega partnerja pa ne najdem prav nobenega opravičila. Zahrbtnost in izdaja sta vedno v službi varovanja lastne komoditete in nič več.

Protipotresna zaščita je samo iskrenost in zaupanje, pa zavedanje, da se še tako trdne zveze, tako kot življenje samo lahko končajo, ko smo najmanj pripravljeni na to. Zahrbtnost in hinavljenje, pa zvračanje odgovornosti na drugega je pa itak tako nesolidna gradnja, da ne dopušča nobenega resnega upanja za naslednje projekte.

Seveda vse to ne velja samo za partnerske zveze, ampak tudi za prijateljstva, znanstva in za sploh vse interakcije med spodobnimi ljudmi.

 

 

 

 

nola

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

5. okt 2012 18:55

In nola je spet ubesedila moja razmišljanja.....

lp

mzm

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

5. okt 2012 18:56

Nola,

Če koga zanima malo bolj naravoslovno podložen in ne ravno laskav pogled na človekovo (ne)monogamnost (in še marsikaj drugega), pa priporočam v branje knjigo Moralna žival Robina Wrighta http://www.joker.si/article.php?rubrika=9&art.

 

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

6. okt 2012 6:57

Nola, točno tako jaz razmišljam, to sem pravzaprav hotel povedati. Kot je My povedala nekje drugje: če si promiskuitetan, si lahko, bodi samski in s takimi to tudi počni.

ežoj

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

6. okt 2012 7:47

Vse lepo in prav! Saj se načeloma strinjam, da sta moralnost in poštenost povsod na prvem mestu in to tudi prakticiram.  Ampak, iz pisanja Netty veje, da je skoraj odločena zapustiti moža (in verjetno družino) z vsemi posledicami vred, zanjo in za družino. O moralnosti svojega početja razmišlja že sama, to je jasno napisala v prvem prispevku. Da je močno privržena novemu znancu je videti tako iz prvega, kot iz drugega. Torej ji je treba dati v razmislek le še tisto, o čemer sama (najbrž) še ni razmišljala. Odločitev bo itak njena, lastna njenemu karakterju.

V razmislek  pa le tole: je bolj prav, da bi zaradi odkritosti in poštenosti takoj vse povedala (bolnemu) možu, odšla od doma, čez pol leta ugotovila, da je naredila napako, v družini pa razsulo, ki ga ne bo nikoli več možno popraviti?  Je to toliko bolje od polletne (morebitno) zamolčane zveze, ki ne bi imela posledic?

Netty, sedaj imaš mnenj za polno košaro. Upam, da ti bodo pomagala pri odločitvi. Da me ne boš narobe razumela: ne podpiram  izvenzakonskih zvez, če pa že pride do njih, je treba dobro razmisliti, katero od dejanj, o katerih razpredamo, bo naredilo najmanj škode.

Mimogrede predvidevam: če bi bil na mestu Netty moški, se o moralnosti skritega izvenzakonskega razmerja sploh ne bi kaj dosti spraševal. Bolezen žene in posledično morebitna nezmožnost opravljanja zakonskih dolžnosti bi mu bila dovolj dobro opravičilo. 

Cila

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

6. okt 2012 7:52

Cila je napisal/a:

 

Mimogrede predvidevam: če bi bil na mestu Netty moški, se o moralnosti skritega izvenzakonskega razmerja sploh ne bi kaj dosti spraševal. Bolezen žene in posledično morebitna nezmožnost opravljanja zakonskih dolžnosti bi mu bila dovolj dobro opravičilo. 



Cila

Slabo predvidevaš. Po moje s tem zadnjim zapisom zgolj opravičuješ prejšnih nekaj. Ne mislimo vsi samo s tistim... vsaj ne vedno.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti