Kmetija

Včeraj sem spet gledala kmetijo (gledam jo mogoče dvakrat na teden, če mi znese) in ko so imeli izločenci soočenje s Klemenom, se je Juriju in Mihi na obrazu videlo, da lažeta. Pa nisem neka ženska, ki zlahka prepozna lažnivca, ampak zlasti Jurijevo obnašanje včeraj je jasno potrdilo moj sum, da takoooo laže, da sam sebi verjame. No, dobro, da mu ostali ne. O Mihi pa sploh ne bi, ker če bi bil ženska, bi mislila, da ima precejšnje hormonske motnje. Jasno je, da se je Klemen vsem zameril in zdaj samo še FOVŠIJO trajbajo. Da jih ni sram. Prijetno me je (zaenkrat) presenetila Magda, ki se mi zdi, da je spregledala celotno igro in doumela, da Klemen ni tako slab, kot ga hočejo nekateri predstaviti. mojcca
Ko so se včeraj "sodniki" zbrali in komentirali Ljubinko in Klemena, je bilo natančno tako kot bi opisovali same sebe. Adrijana je opisala Ljubinko kot dvolično in hinavsko (nisem pozabila kako je ona sama najprej opravljala Biljano in Dašo, na koncu so bile pa najboljše kolegice), Miha in Jurij pa govorita o Klemnovi agresiji, medtem ko en ubije kokoš, drugi pa si poreže prste, ko razbija po koči. Prej bi lahko razčistili sami pri sebi, ampak očitno so tako plehki, prozorni, nepoglobljeni in površinski ljudje, da vidijo samo tuje napake, vase pa se ne znajo zazret in razmislit o sebi. Pop bi lahko naslednjič izbral malo več poštenjakov in manj levakov, da ne bo vse taka farsa kot je sedaj. Lep dan! Saš spagon
Spagon, se sicer zelo strinjam s tabo, ampak POP je dosegel svoj namen. Ravno s takšnimi zadevami še bolj povečujejo gledanost. mojcca
Ampak takšne oddaja so sila "pametne" za naše nadebudneže. No ja saj je samo ena od oddaj s katerimi nas posiljujejo naši televizijci. Konec zgodbe bo ta, da bo hinavščina in zahrbtnost premagala poštenje in dibroto.Res dober nauk ni kaj. Zakaj ne pogruntajo oddaje oziroma resničnostni šov o drogah, alkoholu, cigaretah, da bi otroci videli, kaj se zgodi oziroma kako se obraniš teh nadlog. A to se žal ne bo zgodilo, saj niti to nihče več ne upošteva, da je naša slovenščina zelo ogrožena in da že starejši posegamo po slengu mladih. Vse za dober biznis, vse za velik dnar, kdo je že to pel? punci1968
Na začetku sem misla,da bomo res videli kako je blo v starih časih.Močno pa dvomim,da se je v tistih časih dogajalo to kar nam zdej prikazujejo.Že tako je to naše življenje kar težko,pol ti pa še tisto kar bi človek mislil,da bo zanimivo uničijo in kažejo te primitivce! Men se tud Klemen smili.Mama je res lahko ponosna nanj. gajka
Kaj pa se bo zgodilo, ko bodo kazali napovednik, ki je sicer bil že sinoči prikazan, ko Matija gladko prereže zajcu vrat in ga potem začne vlečt iz kože???? Pa kaj so kreteni ali kaj? Naš mali je videl in skoraj znorel, sem mu potem govorila, da je zajec zbolel in so ga morali zdravit in operirat. Halo!!! Saj res da so klanje kokoši tudi pokazali, ampak zajček... jass Sporočilo je spremenil(a) jass dne 06. dec 2007 10:29:55
To da prikazujejo klanje je pač stvar okusa. Jaz sem proti. Ampak ker je to del življenja naj bo. Mi je pa čisto vseeno ali gre za zaklano kuro, prašiča ali pa zajca. V vseh primerih se živemu bitju vzame življenje zato, da ga pojemo. Če to vidi otrok, mu pač pojasni, kako se pride do hrane, da meso pač ne raste v hladilniku pri mesarju, prilagodi način pripovedi glede na otrokovo starost. Otroci marsikaj razumejo in dobro vedo, kdaj starši "ovinkarijo" in s tem otroka še bolj zmedeš. O-O
Ja meso ne raste v hladilniku, ampak našim 1-5 letnim otrokom pa res ni treba gledat nekih sekanj glav ipd. Poleg tega naj dajo gor v desni kot tisti trikotniček ali kaj je že, da otroci tega ne smejo gledat, če mislijo take vsebine prikazovat. Sicer pa potemtakem ga naj dajo tudi med reklame, če kažejo take napovednike sredi belega dneva! Vsa zadeva kar kliče po kakšni kazni. Glede Mihe pa nimam besed-zdaj ko je glava družine pa tam nastopa kot en pav, češ... Začetnica

Ne morem gledati, kako ubijajo živali, zato tega tudi ne gledam... Strinjam se s tem, da je tako predvajanje v zabavni oddaji neprimerno.

Ampak.

Tukaj se zgražate nad tem, da gledajo oddajo majhni otroci. Kolikor vem, je oddaja na sporedu zvečer, menda ob 21. ali celo ob 22., če se ne motim. A otroci takrat ne spijo??

Drugače bom napisala tako kot že nekaj predhodnic - rada preberem vsa vaša mnenja o oddaji, gledam jo pa zelo redko. Enostavno se mi zdi škoda časa za tako bedarijo.

jasna
jasna1 je napisal/a:
Tukaj se zgražate nad tem, da gledajo oddajo majhni otroci. Kolikor vem, je oddaja na sporedu zvečer, menda ob 21. ali celo ob 22., če se ne motim. A otroci takrat ne spijo??.

jasna
So se tudi moje sosede pritoževale nad posnetki že pred časom obglavljene kure. Zdaj so drugi časi, me je na podobno vprašanje o spanju otrok podučila soseda. Rezultat drugih časov je pa itak viden na kmetiji. Lp Nasha

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti