Kmetija

Hmmmmm mene čudi to, da non stop sam šonfate folk ki nastopajo v resničnostnem šovu. Jasno je, da vsak ne more bit vsakmu všeč, in jasno je da je folk pred kamero drugačen kot pa je v resnic, kot bi ga spoznal v njegovem okolju. Men so face že, da se prijavijo na te šove, da se spopadejo z izzivi in delajo naloge. Zanima me kako bi se kteri od vas odrezu v kakmu šovu!? Jassy
Jassy ne tako strogo! Pač pogovarjamo se o tem (kot si se sama izrazila) kot nam je prikazano. Na koncu koncev so takšni tudi ameriški filmi itd. Najbrž bi imeli drugačno mnenje npr. o Juriju, če bi ga spoznali osebno in izven tega konteksta, kjer tudi on ne bi bil pod pritiskom in kamerami ipd. ZAČETNICA
Loni pozdravljena! Sem prečitala, da si doma iz idrijskega konca. Lepo - jaz sem prav iz Idrije, čeprav tam ne stanujem že 20 let.. Pravzaprav je vseeno kje so snemali - kmetijo. Imaš pa prav, Marijan je iz Razpotja in ima tam svojo kmetijo in se mi zdi celo dva kmečka turizma. Lep dan tereza tereza
terezija43 je napisal/a:
Matilkda po svoje imaš prav, vsak človek pa pove svoje mnenje... Jaz sem ga tudi. tereza
ja, ja, se strinjam, prav je, da pove vsak svoje mnenje. Ampak neka mnenja tukaj so zelo žaljiva, če ne že malo agresivna. Ne morem verjeti, da nerealni in zrežirani karakterji lahko v nekom spodbudijo, da napiše tako agresiven in žaljiv post. Pri pedofilih (trenutno sem se spomnila le na to temo) se je pozivalo k strpnosti do njih, pa naj se jih obravnava po zakonu... tukaj pa se piše o osebah s pravim imenom in priimkom zelo žaljivo in to na podlagi nekaj prikzanih odlomkov v oddaji. matilda
No saj sem tudi jaz že prej povedala, da je to igra in da vsak dela kakor misli,da je prav. Ampak mislim, da kamere vendarle ne morejo toliko spremeniti človeka in zdi se mi neumno, ko nekateri člani družine govorijo, da bi bili radi dober tim. Ne morejo biti tim, če pa so nasprotniki. Vsak ima svoje dobre in slabe lastnosti ( tudi jaz) in tudi to sem že rekla, da so carji, da so se spustili v tak šov, ampak vseeno se je potrebno malce bolj civilizirano boriti za zmago. Adrijana je velikokrat rekla, da ji je Špela trikrat zarila nož v hrbet. lepo vas prosim. Špela se je borila samo za svoj obstoj in morebitno zmago. In ker gospodični mični ni uspelo, se je pač na ta način maščevala Špeli, češ, da zanjo Špela ne obstaja več. Mislim, da bi tudi ona vse naredila za svoj obstoj, če bi bila na Špelinem mestu. Tudi ona je imela vse možnesti za nadaljevanje igre a je bila pač slabo pripravljena na dvoboj, za kar si je kriva sama. Barbikama pa zamerim, hladen sprejem Špele, čeprav vem, da so si nasprotniki in nasprotnika nisi najbolj vesel. Tu sta pokazali svoj pravi jaz,ali pa so tudi za tako obanšanje krive kamere? punci1968
Še od mene LP! Tudi mene je zmotilo mnenje nekaterih, ki je precej žaljivo (puhoglave, in še in še). To, če je nekdo tvoj favorit še ne pomeni, da pa so ostali vsi nedelovni in nesposobni, ... To kar pokažejo na TV-ju je vse zrežirano in prikazano tako, kot POP TV-ju paše. Zdaj, da bi se mi razburjali zaradi tega, se mi zdi brezveze, ker nima nobene veze z realnostjo. Normalno da so izbrali nasprotne karakterje, če bi si bili vsi podobni, bi bil še bolj dolgčas, kot že je. Kmetijo spremljam od začetka in mi je čisto vseeno kdo zmaga (no edino za Dašo ne bi bila ravno vesela, pa vseeno, hihi). Mislim, da ni težko soditi nekomu iz naslonjača, iz svoje dnevne sobe..... Do zdaj mi ni bil še nihče grozno napačen. Ko malo berem forum na 24ur, me je groza, kako nekateri ene žalijo, pa da je ena debela, ena je lena, en je zabit, drugi je ...., me je minilo, ne vem kje so moderatorji tega foruma. No, to je moje mnenje, brez zamere. Le čevlje sodi naj kopitar! lp merrii

Tole je link do strani, kjer so podatki o priljubljnosti : http://24ur.com/kmetija/farm_priljubljenost.p

Sama se nikoli ne bi prijavila na nobeno TV oddajo. Udeleženci, ki pričakujejo 50.000 € nagrade in še kako korist, so morali vedeti, da publika ne bo prizanesljiva ob njihivih napakah.

Kaj je prav in kaj ni, lahko opišem s primerom: bi  vas izjave nekaterih udeležencev, njihovo obnašanje, ki si jih ni izmislila kamera, ampak so producente zanesljivo navdušile, razveselile, če bi jih izrekli vaši otroci.

Neizmerno sovraštvo, ki ima bedasto utemeljitev, zdiranje in poniževanje sotekmovalcev, mučenje živali, mobbing, ki ga prikaže kamera, ni narejeno.

Ob Biljanini izjavi , da je špela "kurba, prasica" ( ležeč na travniku) in očitni žalosti, ker Špele ni ubilo, je tudi nobena ni vprašala, kako se počuti.

Namen igre je ocena gledalstva, zato je tudi forum. 

F r i n a
frina je napisal/a:

Ob Biljanini izjavi , da je špela "kurba, prasica" ( ležeč na travniku) in očitni žalosti, ker Špele ni ubilo, je tudi nobena ni vprašala, kako se počuti.

Namen igre je ocena gledalstva, zato je tudi forum. 

F r i n a
Vse oddaje sem do sedaj gledala, pa tega nisem zasledila. To, da je bila žalostna, ker Špele ni ubilo, je malo bosa, vsaj po moje. Imam pa vse oddaje posnete, pa si bom še 1x pogledala. Pa ni Biljana moja favoritka, ampak, kar je preveč je preveč, vsaj po moje. Ja, to da je forum, jaz čisto razumem in to, da so ocene gledalstva tudi, samo takih žalitev, kot jih dovolijo na tistem forumu, jih po mojem mnenju pač ne bi smeli, sploh pa piše, da je forum moderiran in da bodo žaljivi komentarji izbrisani. Kdo ima pravico PISAT (če bi povedal, bi meni bilo vseeno, ampak najlažje je pisat), da je Adrijana debela kot pr**, da je Biljana blond kura, zabita, ..., da je Daša grda, ...za ostale niti ne vem več, ker že dolgo tistega foruma ne berem, v glavnem o vsakem je veliko grdega napisanega. Pač se meni ne zdi pošteno. lp merrii
punci1968 je napisal/a:
Adrijana je velikokrat rekla, da ji je Špela trikrat zarila nož v hrbet. lepo vas prosim. Špela se je borila samo za svoj obstoj in morebitno zmago.
Jaz ne vidim, da bi bilo tukaj kaj narobe. Adrijana se je pač počutila, kot da je dobila nož v hrbet, ker sta bili s Špelo prej prijateljici in sta si menda celo zaupali osebne stvari. To sicer ne pomeni, da je Špela kaj narobe naredila, ampak glede na to, da je sama rekla, da je Adrijana čustvena in da tudi joče za vsako stvar, ne vem, zakaj je v teh Adrijaninih besedah kaj zlobnega ali nezrelega. Vsak se kdaj počuti, kot da je dobil nož v hrbet, pa v resnici tisti, ki naj bi ga zaril, sploh ne ve za to. Tako je v resničnem življenju in ne vem, zakaj bi mogla tam reagirat drugače. Tudi Špela je veliko govorila, da je Adrijana nezrela in njeno "izdajo" opravičevala s tem, da so sotekmovalci in ne morejo biti prijatelji. Hkrati je pa govorila, da se je Adrijani že trikrat opravičila in priznala, da je naredila napako.
punci1968 je napisal/a:
Barbikama pa zamerim, hladen sprejem Špele, čeprav vem, da so si nasprotniki in nasprotnika nisi najbolj vesel. Tu sta pokazali svoj pravi jaz,ali pa so tudi za tako obanšanje krive kamere? punci1968
Zakaj zameriš? "Barbiki" sta še vedno prepričani, da je Špela izdala Simona (v resnici je bil to Klemen, ki pa se ne upa priznati) in njima se to ne zdi prav. Pa ali je bila izdaja Simona pravična ali krivična, oni dve tako čutita in zakaj bi skakali okrog Špele, če jima ni do tega. Tudi to je resnično življenje in poznam zelo malo ljudi, ki bi nekoga, ki je izdal prijatelja (oziroma bi to mislili), potem objeli in se ga veselili - vsaj takih njunih let ne. Seveda je to tvoje mnenje in prav, da ga imaš, ampak hočem samo povedati, da kakor bi pač reagirali, nikoli nebi bilo prav. Če bi se veselili, bi rekli, da sta hinavki. Ker to je pač reality, ki je narejen za večjo gledanost, običajno se "naredi" enega ali dva junaka (žrtvi), ki polnita račun z glasovanji preko telefona in nakupom kartice. Meni je bilo pa grozno, ko so v napovedniku oddaje pokazali, kako si je Špela odrezala prst, celo v počasnem posnetku. Tudi to je bilo narejeno za večjo gledanost. V naslednji oddaji tega nisem želela videti, sem pa videla prizor, kako Špela s temnimi podočnjaki leži na tleh in z glasom, v katerem se sliši bolečina in strah, reče, da ji šumi v ušesih in da jo bolijo noge. To se mi je zdelo pa malo preveč... In pa glede na to, da bi Špela lahko tam umrla, nebi dovolila več uporabe kašče, ker čeprav je malo možnosti, se dogodek lahko ponovi. matilda

Uf, kakšne besede, ... , dajmo se še malo raznežit

http://24ur.com/kmetija/farm_article.php?arti jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti