Kmetija

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. dec 2011 12:08

Vmes:

Če je kdo razmišljal, da pri Kmetiji kaj velja načelo pravičnosti, naj pomisli, da je to igra, gemblanje za kmetijo, ki je kar nekaj vredna, in si je s to nagrado mogoče pomagati do boljšega standarda.

Če Esada nemarno valja po ustih besedo iskrenost, kot da bi bila pojoča travica, je vsaj tako nemarno govoriti o pravičnosti. Nagradne igre s tveganjem, ne glede na to,da je bila verjetnost dobitka v tej igri velika ( Ežoj, prosim, izračunaj verjetnost), nimajo elementa pravičnosti, ker  hazaradiranje pravičnost izključuje.

 

Vse dosedanje Kmetije, vključno s Kmetijo slavnih ,so pokazale, da se v finalu ne najdejo najboljši, ampak  so tam po drugačnih kriterijih, ki nimajo ničesar s pravičnostjo, ampak so povezani z igro in igrami.

Ker je bilo toliko govora o iskrenosti in odprtosi, nimam nobene informacije o tem, od česa Blinker in Vlasta sploh živita.

Slišala sem le informacijo,da je Vlasta brezposelena, da po razvezi prodaja farmo. Tako je imela je čas, da preživi 2 meseca na kmetiji, saj me je vedno zanimalo, od česa ti ljudje živijo. Hči se je zagovorila, da je starejša kot navaja, kar govori o njeni iskrenosti. Tega, da je brezobzirna, in da delo spuštuje predvsem v času, ko počiva, ne bom ponavljala. Bluzenje o neki skupnosti izobčenih je za lase privlečeno, saj sploh nima nobene vizije, kaj bi s kmetijo. Na kmetijo je prišla s ciljem, da dobi denar, da ji ne bo potrebno iskati službe, kar je imela v mislih večina udeležencev. Vlasta nima nobenih komunikacijskih sposobnosti, čustvene inteligence, da bi se lahko ukvarjala z ljudmi, ki potrebujejo sočutje in razumevanje. Njej je ta softver umanjkal. Če bo dobila kmetijo, jo bo dala v najem, ali pa  jo prodala. Meni je vseeno, kaj naredi, se mi pa zdi bedasto, da jih je s nesprejemljivo vizijo prepričala. Ona je tista, ki potrebuje zrelost.

Glede Blinkerja sem prebrala, da je direktor, vendar ni nobenega podatka o tem, kaj sploh dela, če  sploh posluje. Dva meseca brez direktorja je čudna firma.Če direktor uspešnega podjetja pravi, da bo pa sedaj imel kmetijo, potem je verjetno, da podjetje životari, ali pa še to ne, da rešitev išče na kmetiji, ali panamerava kmetijo prodati, kar so slejkoprej zgodilo, ker ni  vrejetno, da bo dober gospodar, saj do danes ni ničesar naredil.Nekaj se ne  ujema. Nikoli ni povedal, s čim se preživlja.. Dejstvo, da pri 29 živi pri starših in da ima še 7 sorojencev pomeni, da se še vedno šlepa na starše, ker kmetija ni njegova in je najbrž glede na izjave avtoritativnega očeta pri tej hiši hlapec brez pravice glasu. Torej ne kmetuje.V  svojem življenju ni naredil ničesar, zdaj pa pričakujemo, da bo postavil na noge kmetijo. Tudi njegova vizija je meglena, ker je pač nekaj mogel povedati. Vsaka  turistična kmetija ima osnovno dejavnost, ki pa je sploh ni omenil. In za turizem je potrebno storiti marsikaj. Blinekerja bo v prihodnosti pofurala odvisnost od pijače ( moji lubi Dolenci) in nasilno obnašanje. Če bo zmagal, se bo njegovim težavam pridružilo še zvezdniško obnašanje (Jaz sem zmagovalec Kmetije, če mi ne ustrežete, pa imam kantico, ki vas bo prepričala.). Meni se ne zdi človek, primeren za zakon, družino in ne verjamem, da se bo spremenil. Po moje bo kmetijo s prispevki drugih družinskih članov prevzel, nato pa bo crknila. Bomo pa izvedeli, kako bo zvezdnoško kariero nadaljeval.

Naj zmaga,  da bo plačal dolgove in da se spravil tastarim z grbe.

Kmetija je šov, v katerem so udeleženci za negotovo nagrado prodali svoja življenja. Nimajo pravice, da se pritožujejo, da se o njih govori. Formalno je odprt Forum, kjer se kometira pod radirko POP TV, in je komentiranje zaželeno in so se tega tudi zavedali. Ne vem, kaj je narobe s tem, da komentiramu na kakem drugem formu, saj je to običajno obnašanje. Če gre bejba na tekmovanje za Miss Lesenega plotu, se ne sme pritoževati, da smo opazili njene gred zobe, tenke nogice in silno pamet, ki ima edini cilj, da reši svet.  

Glede tega, da Kometiramo dogajanje, nimam nobene slabe vesti, saj je oddaja temu namenjena.

Vsekakor pa komentarji niso namenjeni ocenjevanju in sramotenju posameznih komentatorjev. Ne vem, zakaj potem to temo sploh odpirajo, če je tako nagnusna ?

 



F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 11.dec 2011 12:21

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. dec 2011 13:19

Evo, spet frina briljira, komentar kakšnega le ona zna napisat: .

S kakšno malenkostjo se niti ne bi strinjal, vendar to niti ni važno. Naj mi bo dovoljena le pripomba na račun gembliranja: Čisto gembliranje je, kadar se meče kocka ( recimo ), izvlačijo številke iz klobuka in take fore. V primeru kmetije, je na koncu, POP TV vpeljal dodaten element ( kar ni čisto gembliranje ), ocenjevanje tekmovalcev od strani bivših sotekmovalcev. Tukaj so že možni subjektivni vplivi, ne le čista sreča in verjetnost, ki iz te izhaja. Nerodno je še zraven, ker se vpleta ( manj ali več ( pravzaprav raje manj )) etika in morala. In sedaj smo v situaciji, da ( pogojno rečeno ) najslabših tekmovalcev izberemo zmagovalca. Narobe svet.

No, frina, glede tvojega komentiranja lenobe ali poslovne uspešnosti kogarkoli: sedaj živimo v kapitalizmu, in če ( recimo ) direktor LB odnese domov milijon evrov ( kot nagrado ( sedaj vemo ) za slabo delo ) in nima nobene slabe vesti, zkaj to pričakuješ od ( recimo ) Esade, Mateja, Vlaste...........

Zapisala si še:

Vsekakor pa komentarji niso namenjeni ocenjevanju in sramotenju posameznih komentatorjev. Ne vem, zakaj potem to temo sploh odpirajo, če je tako nagnusna ?

S tem se popolnoma strinjam, pripomnil bi edino, kot je komentirala Mygrace: vsen lahko veliko zvemo o komentatorjih, iz njihovih komentarjev.

 

ežoj

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

11. dec 2011 20:06

frina je napisal/a:

Meni se ne zdi človek, primeren za zakon, družino in ne verjamem, da se bo spremenil. Po moje bo kmetijo s prispevki drugih družinskih članov prevzel, nato pa bo crknila. Bomo pa izvedeli, kako bo zvezdnoško kariero nadaljeval.

Naj zmaga,  da bo plačal dolgove in da se spravil tastarim z grbe.

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 11.dec 2011 12:21

Zdaj ko se je zverziral v reality šovih se lahko pa še na Ljubezen na seniku 2 prijavi :)

saša

foxpapa  

član od: 14.3.2004

sporočila: 240

11. dec 2011 22:16

no pa se je le končalo. sicer ni šla v najboljše roke, vendar bolje kot Vlasti.

Darko bi jo najbolj zaslužil. Vesni pa dam prav da se je izognila Esadovih napadov.

 

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

11. dec 2011 22:49

spagon je napisal/a:

Zdaj ko se je zverziral v reality šovih se lahko pa še na Ljubezen na seniku 2 prijavi :)

saša

 

hahaha hudoba 

Začetnica

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

12. dec 2011 8:59

No, pa se je končalo, kot se je. Sedaj pa jaz imam vprašanje: kako je to sploh možno ( pa kapitalizem in njegove vrednote gor/dol )?

Zmagala je, po objektivnih krirerijih, najbolj negativna osebnost, in je zmagala, ne po igri naključij ampak jo je vesoljno občestvo izvolilo. To se pravi da so pri občestvu: nizkotnost ( pošiljal je Simona v koruzo kot strašilo ) in sebičnost ( najblažji izraz za "krajo" denarja družine, za nakup imunitete ) prepoznani kot dobre lastnosti. Če bi kdorkoli drug zmagal, od vseh udeležencev, bi dopustil možnost debate: pa, saj je " un " boljši, bolj simpatičen, bolj priden, pameten, razgledan...........  vse eni sami subjektivni kriteriji, ampak ne zmagala je objektivno najbolj nizkotna osebnost tekmovanja ( tudi če odmislimo ( ker ne vemo 100% ) pijančevanje, požig ), in je zmagala tako, da so jo glasovalci prepoznali kot pozitivno osebnost. A je to sedaj pokazatelj novih vrednot v družbi, do katerih je prišlo v kapitalizmu?

Sem pa brez besed, le zaskrbljen, kam to vse pelje. A bomo prihodnjič kakega posiljevalca ali pedofila prepoznali kot pozitivno osebnost?

ežoj

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

12. dec 2011 9:08

A je to igra, tekma, ali je to izbor za moralno najmanj oporečno osebo?

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

12. dec 2011 9:24

No, saj POP TV ni dal dosti izbire, kajne?  Že vnaprej je bilo jasno, da če bi kogarkoli drugega postavili nasproti Vlasti, bi zmagal. Morda bi bila edina dilema, če bi ji bila konkurenca Esada?

Poslati nazaj na kmetijo  ljudi, ki niso vedeli praktično nič o dogajanju po svojem lastnem odhodu, pa so imeli vso moč odločanja v svojih rokah,  je bila taktika ali pač napaka POP TV-ja. Če bi jim dali pogledati posnetke za nazaj, potem bi bilo drugače, vsi so tako izjavili.

Sploh pa, če je ljudstvo lahko glasovalo včeraj, bi mirno lahko tudi prej. Ali pa bi se lepo izločili z dvoboji, ne pa da so "sodili" zadnjim štirim vrnjeni inkvizitorji, ki so poslušali Esado.

To, da se Vesna ni udeležila zadnjega showa pa mi je čisto jasno. Hudo sporno pa mi je javkanje voditeljice, kakor da sočustvuje z njo v imenu goljufive TV, ob tem, ko so vendar sami zrežirali to, kar se je kasneje zgodilo.

Potem pa sprašuje člane družine ali bi se po tem, ko so videli vse posnetke odločili drugače. Kakšno sprenevedanje.

Sicer pa, kaj bomo pa sedaj delali, ko ne bomo več buljili v TV????????.

kara

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

12. dec 2011 9:28

No, vsekakor je za moj okus nesprejemljivo, da lahko v neki "igri" ali igri zmaga (potem ko je ure in ure lahko vsakdo, tudi tisti, ki sami težko ali sploh ne morejo ovrednotiti, koliko je v tem šovu resnice, spremljal dogajanje po TV) nekdo, ki je v sami igri ves čas ozkazoval nepoštenost, nizkotnost, sebičnost in ostale slabe lastnosti.

Vsekakor ta rezultat veliko pove, če le hočemo slišati. Zato se povsem strinjam z ežojevim komentarjem in se mu pri zadnjem odstavku popolnoma pridružujem.

rimljanka

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

12. dec 2011 9:44

Zelo zaresna igra je bila tole, glede na nagrado, za katero so se potegovali. In ko vidiš, kako se ta igra odvija, te mine, da bi sodeloval, tudi samo kot gledalec.

Je bila pa Angelca nadvse srečna, saj je kmetijo dobil krasen fant..., tako krasen, da je bila kar zadovoljna, da se mu ob boku sinoči ni znašel Darko, ker bi bila to za glasovalce pa že kar prezahtevna naloga, kako se odločiti.

zeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti