| silva je napisal/a: |
Jade, prav imaš. Res moraš pljunit v roke. Pa tebi očitno to ni potrebno razlagat .
Stanovanja so v mestih presneto draga, da ne govorim o tem, kolikšne stroške imajo ljudje v našem mestu, ko napeljujejo plinifikacijo. Da ne govorim, koliko morajo plačati za zamenjavo oken, strešnikov in nenazadnje mesečno vzdrževanje blokov, ki jim jih zaračunava pooblaščeni "kao" vzdrževalec. Ta denar bi se naj stekal v nek fond, od koder bi se potem črpal v primeru raznoraznih vzdrževalni del: pleskanje stopnišč, zamenjavo oken, zamenjavo vodovodnih ur,.... Zdaj, ko se bo v cel blok napeljal plin, bodo pa stanovalci hodili po mrzlih stopniščih, ker pač v ogrevanje le-teh nihče noče vlagati. Ne pomislijo pa, da bodo imeli s tem izgubo toplote skozi vhodna vrata.
Pa da ne govorim o ljudeh, ki najemajo kredite za kurjavo na 36 mesecev... Se sprašujem, s čim se bo grel že čez 24 mes.?
?   |
če so stanovanja v mestih presneto draga kdo pa reče da vzdrževanje hiše ni drago? kritina, okna, pohištvo kurjava,...
mislim da tukaj ni vprašanje kakšni so stroški bivališča, vsi imamo več ali manj podobne.
tukaj je vprašanje kako se kdo znajde kje, kaj je pripravljen narediti in kaj se komu zdi boljše. tudi sama prihajam bolj iz podeželja kot iz mesta, smo nekje v sredini. niti najmanj si ne želim iti živet v mesto, res niti najmanj. uživam ko lahko pokosim trato, ko urejam rožice, kam bi v mestu dali 120 kaktusov ki jih imamo? ni ga čez življenje v hiši, po mojem mnenju.
sama sem gledala par minutk tu pa tam pa mi je zanimivo gledat ta mestna dekleta kako vihtijo nos nad raznim opravili in se zgražajo nad zlomljenimi nohti. spomnim se na osnovno šolo kako so se delali norca iz nas ker ne prihajamo iz mesta, zdaj pomislim naj še enkrat premislijo preden se bodo spet naredili norca.
ni ga čez domače rezance, jajca, meso... to je definitivno res. vsi nimajo možnosti da bi to imeli, tisti ki pa imajo to možnost pa jo naj maksimalno izkoristijo.
nektarina