Tudi jaz se zahvaljujem tistim, ki so odgovorili na vprašanje.
Vsem ostalim priporočam odprtje novih tem z naslovi: Memoari..Sreča..Oh..Ah..Žleht ali ne žleht..V čem sem boljši..
![]()
![]()
![]()
Tudi jaz se zahvaljujem tistim, ki so odgovorili na vprašanje.
Vsem ostalim priporočam odprtje novih tem z naslovi: Memoari..Sreča..Oh..Ah..Žleht ali ne žleht..V čem sem boljši..
![]()
![]()
![]()
V neki drugi temi se ja rahlo zataknilo pri naslednjem:
Kupili smo limonce, ki so premočne. Kako jih razredčimo?
Predvidevam, da bi moral napisati limonce liker in kako ga razredčim?
peterPa še to: kdaj poskusim, kdaj preizkusim? Ko preizkusim, sem preizkuševalec, ko poskusim pa???
peterPravzaprav tudi limonce liker ne gre, limonin liker, liker iz limon bi šlo, originalno je pa limoncello, kajne? Limonce je tak ljudski prevod, ki v spodobni slovenščini gotovo ne zdrži.
No, jaz tako ali tako ne bi redčila nobenege. ![]()
![]()
![]()
![]()
Se pa vsesplošno uprablja izraz limončelo, tudi na KulSlo imaš vsaj 2 recepta zanj. Kot pica, kajne?
Ha, torej sem dvakrat brcnil mimo. No ja, se zgodi, važno da sedaj vem.
Zakaj sem ga redčil, sem pa napisal v sosednji temi.
peterPoskusiš - pokuševalec, poizkuševalec, okuševalec http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj
Preizkusiš nekaj, če deluje; poskusiš, če je nekaj dobro - to mi pravi moja kmečka logika, če je pa prav, pa ne vem.
cervusSSKJ:
poizkus ipd. gl. poskus ipd.
in
poskús tudi poizkús
rdkapicaHvala punce.
He he, elaphus, na to se tudi jaz ponavadi zanašam, pa me včasih pusti na cedilu...
peter| ibiza je napisal/a: |
He he, elaphus, na to se tudi jaz ponavadi zanašam, pa me včasih pusti na cedilu...
|
Sej mene tut......![]()
lp
cervus| rimljanka je napisal/a: |
Pravzaprav tudi limonce liker ne gre, limonin liker, liker iz limon bi šlo, originalno je pa limoncello, kajne? Limonce je tak ljudski prevod, ki v spodobni slovenščini gotovo ne zdrži. No, jaz tako ali tako ne bi redčila nobenege. Se pa vsesplošno uprablja izraz limončelo, tudi na KulSlo imaš vsaj 2 recepta zanj. Kot pica, kajne?
|
Po moje je mišljen tele izdelek:
http://spletnihram.si/1186-liker-limon-ce-050-stock
Barbra
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpetki iz melancan

Brownie Muffins