Biskvit s slivami
Letos sem skuhal šipkovo marmelado. Šipkove jagode (cca 2kg) sem kuhal v šipkovem nesladkanem domačem čaju (1l) in narezal eno jabolko. Kuhal sem na majhnem ognju ter pokrito s pokrvačo. Kuhal sem cca dve uri. Ko so se jagode zmehčale, sem jih zmiksal s paličnim mešalnikom. To maso sem nato precedil skozi cedilo in jo stehtal. Na stehtano maso sem dodal 1/10 do 1/4 sladkorja ali želirnega cukra (lahko tudi mešanico obojega ali pa samo enega).
Marmelada je uspela in je dobra.
vamp-pirVam-pir,
najbolje bo, da to prepišeš med recepte - tako ga bo našlo več ljudi, na forumu bo prehitro ušlo iz spomina, pa bi bilo škoda.
Sonja
aLI SE V ŠIPKOVO MARMELADO NE DA ŽELIN?
polona kuhaČe hočeš trdo, potem ja.
SonjaDanes ponoči napovedujejo prvo slano. A bo jutri popoldan primeren čas, da neberem šipek ali je bolje počakati, da še malo bolj 'stisne'?
Lopatka
Matisa,
kakšna je izkušnja z zamrznjenim šipkom. Za čaj sem ga tudi jaz za eno uro potisnila v skrinjo, nato pa mlela in sušila, sušila, sušila ... Je preizkušeno in je v redu.
Letos pa je šipka zelo veliko in bi kuhala marmelado. Ker je skoraj že zrel - kje je še slana, vsaj upam - bi rada vedela, ali tudi pri marmeladi zamrzovalna skrinja odtehta slano.
LP
Marija
cukrpekarca1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Biskvit s slivami

Pustne miške