Rocno izdelane pletenine

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. sep 2007 14:40

Lidka, če bo kdo pri volji za organizirati kuharsko veselico, bom pokazala nekaj trikov iz pletenja in kvačkanja.... Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17891

13. sep 2007 16:11

Kaj pa, Vendelina, če bi kar TI organizirala eno srečanje s prav tem namenom, samo pletenje in kvačkanje (pridem pogledat, če tvoje trike že poznam ). Sem pa zadnje čase to dejavnost malo na stranski tir postavila. No, priznam, da mi kvačkanje ni nikoli bilo posebej ljubo, čeprav sem si tudi obleko (delno v kombinaciji s pletenjem) nakvačkala, pred davnimi leti. Napletla sem pa na desetine izdelkov, moje zaloge volne pa najbrž lahko konkurirajo marsikateri prodajalni.

Sem pa opazila, da se tudi pri nsa spet pojavlja želja po ročnodelskih znanjih (pletenje, kvačkanje, šivanje, vezenje, klekljanje) tudi med mladenkami -najst let. Imam prav v tej smeri že ene načrte. 

No, saj klepet bi bil tudi dovoljen in zaželen, a ne?

Ko pride tema, megla, dolgi večeri,..............zakaj pa ne?????? Morda pa kakega gostinca zanimiraš, da nam prostore "posodi".

U, so me zasrbeli prsti..................................kakšne nogavičke bi se mi pa tudi prilegle.

rimljanka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. sep 2007 16:28

Hej, rimljanka....ne bi jaz inženiringa in izvedbe.... Naj še kakšna kaj naredi. Sicer sem že slišala, da so v Lj že razmišljali, da bi odprli take javne punkte, kjer bi se zraven malo pletlo. In mislim, da prihaja čas za to. Ljudje so nasičeni e-komunikacije in bi radi spet nekaj malo retro-druženja uživali. Dialektika vedno deluje. Včasih so babice pletle, ker so morale obleči družino, potem je naslednja generacija to opustila, vnukinje bi pa spet pletle.... Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17891

13. sep 2007 16:46

Pa nič, Vendelina.

rimljanka

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

13. sep 2007 16:49

še izpoved nekdaj zelo vnete štrikarice. naučila sem se v oš in v gimnziji dosegla vrhunec. znala sem ogromno vzorcev (naučila po knjigi) in delala izdelke za domače in za sošolke. in potem nehala z danes na jutri in nikoli več nisem vzela pletilk v roke. kaj se je zgodilo? bil je prvi kolokvij v prvem letniku. zima. oblečena sem bila v čudovit pulover (siv puli z velikimi geometrijskimi liki v različnih barvah). med kolokvijem me iz lepega miru profesor vpravaša, če sem pulover moje delo. vsa ponosna zatrdim in potem: "svetujem vam, da se rajši oprimete štrikanja kot študija g..." bila sem popolnoma zaprepadena. povrhu vsega sem dobila desetico. od tistega dne nisem več štrikala. mogoče je čas, da se ponovno lotim. je ravno priložnost, ko sem noseča...

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4369

13. sep 2007 17:52

Ja mimika, saj to je profesor zelo dobronamerno izjavil, glede na to, da si dobila desetico.....bila si dobra študentka in bil je navdušen nad tvojim izdelkom - a ni to nekaj krasnega

Tudi jaz sem relativno veliko pletla, potem, ko pa so se začele težave z zapestji, je bilo tega veselja konec, je pa to res krasna zadeva, da se zbere več babnic, v roke pletilke in štrikat ter vrtet jezik in kvačkat

rrr

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4369

13. sep 2007 17:55

Vendelina, tako -  by the way, a je kakšno področje, kjer ti zmrzneš - no pa ne dobesedno rrr

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 942

13. sep 2007 20:15

rrr pa probaj plest z okroglimi pletilkami. Mene so tudi roke bolele kadar sem pletla s ta dolgimi, od kar pa pletem z okroglo pletilko pa je veliko lažje, ker ti delo počiva na kolenih. reza

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

13. sep 2007 21:41

Tudi mene že od nekdaj veseli štrikanje. Me pa zanima naslednje: glede na to, da me volna moti, ker me po njej vse srbi, ali obstaja kakšna "nit", ki je bombažna, pa se da vseeno splesti šal ali pulover? jessy6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti