Zdravo!
Iščem informacije v zvezi z darovanjem kostnega mozga. Ima kdo kakšne izkušnje? Ali pa zgolj boljše informacije kot jaz? Prebrala sem že veliko o tem, pa me zanima še kako to zgleda v praksi..
Lp
Anouk
Zdravo!
Iščem informacije v zvezi z darovanjem kostnega mozga. Ima kdo kakšne izkušnje? Ali pa zgolj boljše informacije kot jaz? Prebrala sem že veliko o tem, pa me zanima še kako to zgleda v praksi..
Lp
Anouk
Rdeč kostni mozeg je samo v ploščatih kosteh (vsaj pri odraslih), zato ga seveda vzamejo tam, kjer ga je veliko, po odvzemu se obnovi. To je pač tkivo, v katerem nastajajo krvne celice.
To, kar opisuje dvojčica, pa je popolnoma druga reč, kot pravi že poka. Odvzem možgansko-hrbtenjačne tekočine (liquor cerebrospinalis), ki obliva možgane in hrbtenjačo in polni možganske prekate ter osrednjo cev v hrbtenjači.
| Anouk je napisal/a: |
| Zdravo! Iščem informacije v zvezi z darovanjem kostnega mozga. Ima kdo kakšne izkušnje? Ali pa zgolj boljše informacije kot jaz? Prebrala sem že veliko o tem, pa me zanima še kako to zgleda v praksi.. Lp Anouk |
No, iz vene ti nikakor ne vzamejo kostnega mozga. Morda bele krvne celice, pa protitlesa tudi, s citoferezo, ko separirajo le-te od ostale krvi. Vsekakor manj zahteven poseg kot darovanje kostnega mozga. Utrujnost pa je, verjamem.
http://myastheniagravis.mojforum.si/myastheniagravis-about25.html
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento

Mini čokoladni hlebčki