No, pa da še jaz povem svojo zgodbo;
Tasau, pred letom in pol sem bila ravno tko v dilemi kakor sedaj ti. Z možem sva se neprestano kregala, ker svojega plinskega štedilnika nikakor nisem želela zamenjati za steklokeramično ploščo. Po približno 1 letu neprestanega teženja sem popustila. Odločila sva se popolnoma renovirat kuhinjo, s tem pa zamenjati in dodati nekaj aparatov. Veš, z veliko težavo sem se poslovila od svojega plinskega šedilnika. Ves čas med prenovo kuhinje sem bila zelo obremenjena s steklokeramično ploščo,bala sem se, da mi bo le ta delal pri kuhi preglavice. Res je bil od začetka malce nenavaden občutek ( težave predvsem, ker nisem imela občutka pri času kuhe ), sploh pa sta me nervirali indukcijski plošči.
Danes, po letu in pol pa ti povem, da moje plošče ne bi zamenjala z nobenim plinskim štedilnikom in še vedno komaj verjamem, da sem bila tako zelo "starokopitna" in se plinskega št. nisem želela znebit ( vse moje prijateljice imajo steklokeramično že par let ).

Probleme pa sem imela s pečico, saj nisem bila navajena ventilacijskega pečenja in od začetka je tako smrdelo iz nje, da sem vso hrano, ki sem jo pekla v njej vrgla v koš. Pa še temperatura me je nervirala.
Ker kuham vsak dan, plato tudi vsak dan čistim z Mr. Muscolom za steklokeramične ali pa kar z navadno viledo in vodo ( odvisno od umazanije ).Po potrebi tudi drgnem s priloženo lopatko. Na njej ni nikakršnih risov ali podobnih madežev.
Edino kar te opozarjam; če se odločiš za nakup steklokeramične in če imaš sedaj plin, dobro umij dno loncev, da očistiš vso maščobo in madeže od plina, saj se le ti zlo radi primejo na plato in s tem jo lahko uničiš.
Punce, indukcija je pa itak zakon, sam navaditi se je moraš.
Tasau, želim ti prijeten nakup in čimveč sreče z novimi aparati.
janina***