Dober odvetnik

darjasova  

član od: 26.7.2006

sporočila: 47

tema odprta - 9. sep 2007 10:10 | ogledi: 5.281 | odgovori: 8

Živijo!

Ali mi lahko morda kdo zaupa priimek kakega zelo dobrega odvetnika iz Ljubljane, ki je ekspert za nepravdne postopke in sicer razdružitev solastnine.

Ker veliko je odvetnikov, ampak dobrih pa zelo malo - ali pozna kdo kakega zares dobrega?

LP

darjasova

Jerča  

član od: 24.11.2006

sporočila: 146

9. sep 2007 16:51

Čeferin... ta je edini, ki mi pade na misel. Jerča

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

9. sep 2007 17:15

Zelo poznan je tudi Senica, ampak Darjasova bi nabrž rada izvedela za kakšnega "navadnega" odvetnika. Ali pač ne? veverica

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

9. sep 2007 17:18

Čeferin....svašta.... vida70

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

9. sep 2007 19:15

Oba omenjena imata tudi temu primerno ceno, pa še kopica drugih zvenečih imen. In vprašanje,  li se s takimi majhnimi primeri, kot je razdružitev lastnine, oni sploh ukvarjajo. V njihovih pisarnah se s tem ukvarjajo odvetniški pripravniki.

Pri znanih odvetnikih je običajno tako, da zaračunajo že prvi posvetovalni obisk. To samo kot opazka, da ne bi kar takoj po prvem pogovoru pričakovali že tudi rešitve primera.

 Je pa jaša Andre Prosenc dobra za razdruževanje lastnine, pa Zakonjšek je odličen v civilnih zadevah.

 

Sicer pa obstaja tudi imenik odvetnikov (tudi na spletu), pa se splača morda malo poklicat, med čakanjem na naša mnenja. 

Mamamia 

 

mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

9. sep 2007 19:15

Nekaj o odvetnikih. Obožujejo posle s premoženjem, ker lahko zaslužijo. In se tega posla,v primerjavi s kakim delovnim pravom, ki je manj donosno ,ne branijo.

Vsi znajo kasirat, pripravit zadeve, solastniki pa  se znajo običajno kregat in nagajat. Nekako mislim, da gre za razdružitvev solastnine zakoncev.

Jaz bi vzela specilalista, ne takega, ki svaštari, pa zna dobro vsakega nekaj in vsakega premalo. Res je pravo široko in je težko blestet na vsej področjih. Ne poznam odvetniške pisarne Čeferin in ne Senica, razen kakega odvetnka tu in tam.  no, se mi pa zdi, da so pri taki količini le bolj specializirani.

Vendar pozor. Treba se je pripraviti, da ne bo denarja pobral samo na račun tvoje pozabljivosti. Piši si vse obiske, po datumih in urah, vse klice ,vse stroške, naj ti vsakič da potrdilo o plačilu in račun, specificiran po odvetniški tarifi.

Najemi odvetnika tam, kjer bo sodišče, je bistevno ceneje. Pa še namig. Pri razdružitvi je mogoča tudi mediacija, ki je brezplačna in hitrejša.

 

Seveda je pa najboljši notraski zapis, v katerem samo napišete, kaj in na kak način kdo dobi. Pa ni ravno to, se mi zdi

F r i n a

darjasova  

član od: 26.7.2006

sporočila: 47

10. sep 2007 13:05

Ali morda pozna še kdo kakega dobrega odvetnika v LJ, ki je posebej specializiran s področja razdružitve nepremičnin in da je res dober pri tem? LP darjasova

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

12. sep 2007 10:53

Živ, odvetniki imajo odvetniško tarifo, po kateri zaračunavajo. In bi ti moral enako zaradčunatoi Čeferin ali pa neki "no name" odvetnik. Vse ostale je zgoj odiranje stranke in ni v skladu z odvetniškim kodeksom in etiko. Sicer pa samo zato, ker se omenjeni odvetnik veliko pojavlja v medijih, še ne pomeni, da je zares dober odvetnik. Ravnoo tako kot neka pevka, ki je vsak dan v časopisu, zaradi tega še ni dobra pevka. darjasova, v googlu odtipkaj odvetniška zbornica in imenik odvetnikov, pa preveri, če je kakšen prav specializiran za to področje. Kar takoj se nobenega ne spomnim. Sicer pa lahko malo pokličeš po imeniku in vsakega najprej vprašaš, saj ti bo odvetnik takoj povedal, ali se ukvarja s tem ali ne in to povsem brezplačno;) LP, Pija. Pingvin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. sep 2007 12:02

Darja, stvar gre takole: - bodisi kontaktiraš odvetniško zbornico in bi ti načeloma morali tam kam usmeriti, - bodisi pogledaš po spletni strani in potem enostavno pokličeš kakšno pisarno. - bodisi narediš en sprehod okoli sodnije, ker je tam glavnina odvetniških pisarn, vstopiš in se pozanimaš. Ti iščeš odvetnika, ki je mravlja v gospodarskem iusu in civilistiki vobče. Ne iščeš zvezdniških imen, ker z glavno zvezdo itak nikoli ne boš imela opravka, boš pač dobila koga, ki se tam šele uvaja. Problem zvezdniških pisarn je, da imaš tam partnerje, ki so dobri, ampak zelo zasedeni, tvoja zadeva pa ne izgleda tako pravno atraktivno, da bi se ravno pulili zanjo in bi dobila v zvezdniški pisarni kakega stranskega igralca, ki bi te z nejevoljo v čakanju na svoj big case malo zastopal. Skratka, poišči mravljico v civilistiki. V LJ je situacija taka, da je nekaj zvezd, večina pa jih je mravljic in mravljice se pulijo za stranke. Cilj, ki ga zasleduješ (če sem prav razumela) je, da dosežeš sporazum o razdružitvi premoženja. Kar pomeni, odvetnik ene stranke bo pripravil sporazum, temu bo odvetnik druge stranke morebiti še kaj dodal in odvzel in čez nekaj časa bo zadeva v obliki notarskega sporazuma tudi dokumentirana. Razdruževanje premoženja je ponavadi povezano s kakšno odveč emocijo, ki samo zamegljuje presojo, kakšna odvetniška mravljica pa z emocijami strank nima problemov in ima zaradi tega več možnosti za učinkovito končan posel. To, kar se tebi zdi morda zelo zahtevno, oziroma nekaj, v kar je investirano tudi precej emocij, bo trezna odvetniška glava čisto korektno razrešila. Ti pa vzemi stvari pod kontrolo na tak način, da izbereš odvetnika po enem od načinov, ki so navedeni v zgornjih alinejah. Ni treba spraševati okoli in okoli, "če katera koga pozna", vprašaj tiste, ki so zato v službi, da RES poznajo. Spraševanje je čisto legitimno, samo "a katera koga pozna", se v ženskem kontekstu vedno razvije v bodisi "zakaj pa rabiš, kaj se pa dogaja" (in to nobene čisto nič ne briga) ali pa "veš, jaz sem imela tudi nekaj takega, sicer je bilo čisto drugače, ampak ker je ravno prilika, bom vseeno povedala" (kar pa tebe čisto nič niti ne zanima, niti ne briga). Pa srečno. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti