Vitafon

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

tema odprta - 7. sep 2007 12:17 | ogledi: 5.333 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Kar nekaj časa nazaj smo doma zasledili oddajo oziroma reklamo, o izdelku vitafon. Na osnovi nekih frekvenc naj bi se bolezenska stanja izboljšala v večini primerov in sicer med 80 do 90 %. Kar velik odstotek, kajne?

Zanima me, če je kdo med vami že nabavil to napravo in če mi lahko zaupate kaj izkušenj, nasvetov....

Tukaj je tudi povezava na spletno stran, ki navedeni izdelek ponuja:

http://www.vitafon.si/

 

titta

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

7. sep 2007 12:19

Smo imeli in vrnili, tastu in tašči ni ustrezalo, ker si pri tem moral biti "pri miru" drugače je padlo od željene lokacije.

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

7. sep 2007 18:42

V mesecu juniju sem postavila vprašanje strokovnjakinji in dobila tale odgovor: Spoštovana! Zelo mi je žal, a o Vitafonu vam iz naših izkušenj ne morem povedati kaj več, ker ga pri nas (še) nismo testirali niti nimamo izkušenj z njimi. Znano mi je le, da je bil v 80. in 90. letih zelo popularen v Rusiji, kjer se ga dobi v vsaki lekarni. Zvočni signal je lahko včasih moteč (na primer za sosede). Tovrstne naprave lahko nekomu zelo pomagajo, drugemu pa prav nič. Glede na teoretične predpostavke in glede na naše znanje lahko rečemo, da bi lahko deloval v nekaterih primerih. Ker pa danes znanost fizikalno gledano tovrstnega delovanja še ne zna pojasniti, je edino kar lahko storimo to, da se jih pravilno praktično testira. Ker na svojih spletnih straneh omenjajo, da imajo certifikate zdravstvenih institucij, jih prosite, da vam jih pokažejo. Tudi kakšnega specialista fizioterapevta bi se splačalo povprašati o tem. Morda niti ni potrebno, da drago napravo kupite, če jo uporabljajo v tovrstnih centrih in se lahko naročite na tretma ter tako ugotovite ali vam pomaga ali ne. Še vedno jo lahko kasneje tudi kupite. Res pa je, da obstaja še cela vrsta podobnih naprav, ki delujejo bodisi na električen bodisi na magneten način in z različnimi frekvencami. Katere so bolj standardno v terapevtski rabi, bi vam lahko povedal samo fizioterapevt, pri ostalih pa, kot že rečeno, lahko pomagajo, zagotovila pa ni. Lep pozdrav, dr. Romana Ružič Inštitut Bion, Stegne 21, Ljubljana <[www.bion.si]; Za nakup pa se še nisem odločila. Kristalka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti