Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
Robide sem na koncu, ko jih dnevno ni bilo več dovolj za sirup ali samostojno marmelado, kombinirala s slivami (približno 2/3 sliv 1/3 robid), sem pa v robide dajala tudi že jabolka, predvsem zato, da bi marmelado čimbolj zgostila brez dolgotrajnega kuhanja in želina.
Okus je bil pri obeh v redu, zgoščevalni učinek jabolk pa ne preveč opazen.
CilaRoncolino, če so slive (češplje) zadosti sladke, tiste modre, ki se ob peclju že gubajo, je vsak sladkor povsem odveč. Izkoščiči, nareži na četrtine, malo premešaj in premečkaj z roko, da spustijo malo soka in počasi kuhaj, mešaj,......... Ko je zadposti gosto, daj v kozarce.
Še ena možnost, če gredo slive od koščic (bo pozimi za pite,...) Polovičke ali še raje četrtinke sliv naloži v kozarec, pa vmes potlači, morda dodaj dve žlici vode in zapri. pateriziraj, kot bi kuhala kompot. Ko delaš pito, samo odpreš kozarec, odcediš odvečen sok in nadev za pito je tu.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom

Rumove kocke