Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
V trgovini sem kupila Ratluk, brez orehov. Pakiran je v škatlice po 20 dag. Moj je imal aromo bergamotke. Na 25 dag ratluka sem dodala 20 dag sladkorja v prahu in nobenih drugih dodatkov.
V skledu sem sesula ratluk, ki je razreza v kocke, nato pa sem gnetla, dokler se je v skledi to dalo. Na koncu sem vsebino sesula na pult in z dodajanjem sladkorja z gnetla maso, ki je podobna plastelinu. Po treh urah počivanja v hladilniku, sem maso razvaljala na silikonski plošči in to zelo natanko, na spodnji strani, ki je gladka, da ni bilo odtisov krogov.
S pomočjo silikonske plošče sem krog, ki je bil cca 2 cm večji od premera torte plus višina, obrnila na torto. S posladkorjeno roko sem poravnala in podgladila oblogo. Po robovih sem odvečno maso odrezala.
Torta je bila namazana s tanko zmesjo masla in sladkorja, ker ne sme priti v stik z mokroto ( krema, marmelada, sadje).
Oblikovanje te mase je kot oblikovanje plastelina. Dodala sem barve iz tube oz. stekleničke.
Za torto sem vzela 60 dag ratluka in 48 dag sladkorja v prahu. Zadostuje za torto, ki ima premer okrog 26 cm in nekaj okraskov.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )

Dušene školjke s pivom na sredozemski način