Kaj iz kisle smetane ....

Nekaj mi jo je ostalo v hladilniku, pa bi bila dobrodošla kakšna ideja kako jo porabiti !?

mojka

v pecivu, v bučkinih polpletah, v kakem narastku... nektarina
Kisla smetana in tunina pa začimbe - za preliv na testenine LP mina20
Kot hladna omaka zraven sirovih ali kakšnih drugih tortil.Dodaš ji malo rdeče paprike,kumine ,čilija,če imate radi okus čebule lahko tudi še njo. Joj lahko, pa spečeš biskvit in ga premažeš s kislo smetano. Sporočilo je spremenil(a) balonka dne 27. avg 2007 21:30:20
Hm, jaz si jo včasih namažem na kruh, pa marmelado čez. Meni je to dobro. Jelenckova
Kisla smetana v kombinaciji z jogurtom v tzatzikiju, mlada čebulca s kislo smetano kot priloga mesu na žaru, liptaver (skuta, smetana, čebulca, sol, poper, rdeča paprika) ali pa enostavno namazana na kruh in posoljena... Sicer se pa da uporabit v vsaki kremni juhci, omaki za čez testenine (npr. s sirom, gobami, praženo zelenjavo, pečenimi koščki mesa, v paprikašu...), meni paše tudi k polpetom in praženim jetrcam... Kisle smetane po moje nikoli ne preveč, ker paše skoraj povsod... vsaj za moj okus! Živi
Palačinke namaži z marmelado in kislo smetano. kalcicl
Pri nas obožujemo bučke. Narežeš jih na 1 cm debele rezine. Zložiš jih v namaščen pekač. Posoliš. Po vrhu pa jih premažeš z 1 kislo smetano, 1 sladno smetano in 1 pest naribanega parmezana, po želji še soliš in začiniš. Daš v pečico (180 stopinj) in pečeš dokler nasa na vrhu ne porumeni. Zraven pa pire krmpir s kislo smetano. Super zadeva. Lp
Enostavno jo daš na zeleno solato namesto olja. helgula
Živ, za zajtrk jo ješ na kruh namazano. Za kosilo narediš kremno zelenjavno juho, pire krompir s kislo smetano, omakco iz bučk in kisle smetane, pa zrezke v smetanovi omaki, popoldne pojeste ledene kocke (pecivo s ksilo smetano), za večerjo narediš namaz iz tune in kisle smetane. Če jo imaš kakšne tri kile, jo boš zlahka porabila:) LP, Pija Pingvin
Narediš omako iz balzamičnega kisa, gorčice in smetane. Funkcionira hladno in toplo. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti