Mojcapt,
zelo mi je žal za tvojega sina in upam, da nimata preveč težav

Glej, jst dam na pol litra olivnega olja 2 pesti ognjičevih cvetov in to pustim na toplem stati približno 3 tedne ( sobna temperatura ). Pa ne na soncu. Recept sem dobila od ene gospe ( mimogrede; olivno olje vsako leto kupim na morju, ker je domače- privat in priporočam vsem, če se kdaj potepate po mediteranu, da ga kupite, ker je olje res fantastično). Sicer pa v trgovini kupim deviško olivno olje, ko mi le tega zmanjka. To tinkturo lahko uporabiš za karkoli, meni se zdi vsestranska ( rane, revma, suha koža, kurja očesa, celo po žličkah se lahko pije in je odlična pri prehladnih oboljenjih, opekline, mozolji....). Jaz ognjič kar pustim v steklenici, nič ne cedim. Baje je ta tinktura celo odlična za sončenje, samo da jaz tega še nisem preizkusila. Drugače pa ognjič itak sam po sebi sodi med kralje zelišč, vendar pa z njim tudi ni dobro pretiravati ( zeliščarji pravijo " vse do ene meje" ), prav tako kot z ostalimi zelišči ne.
Me pa zanima, če ima slučajno katera izkušnje z ognjičevim žganjem ? Sem nekje prebrala, da je tudi ognjič namočen v žganju zelo učinkovit, pa ne vem, če to drži ??!!??