Ali še katera sedaj nabira regrat za solato?
Pri nas je okrog vrta in kompostnika vse polno lepih mladih listov in jih veselo mešamo med radič, kadar ga pripravljamo s krompirjem ali fižolom in kuhanim jajcem.
Cila
Ali še katera sedaj nabira regrat za solato?
Pri nas je okrog vrta in kompostnika vse polno lepih mladih listov in jih veselo mešamo med radič, kadar ga pripravljamo s krompirjem ali fižolom in kuhanim jajcem.
Cila
Kuhan, pa narejen v solati je vedno užiten, Grki ga menda samo takega jedo.
Se pa strinjam, da je oleti toliko izbire, da (tudi) zato regrat zanemarjamo. Užiten je vedno, boljgrenak ima tako ali tako več zdravju koristnih sestavin (enako velja za radič: bolj je zelen in grenek, bolj je zdrav).
Spomnila sem se, da ima Jelena de Belder Kovačič v svoji knjigi Okus po cvetju recept za rižoto z regratom. Preprosto: v kuhano rižoto, kako minuto, dve, pred koncem, vmešamo na kratko narezane liste regrata. Okusno, sem preverila, sploh posuto s parmezanom.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani fuži s sirom in pršutom

Pašta s pivom in slanino