Pvc okna

ERIKA K.  

član od: 12.10.2007

sporočila: 4

22. jan 2008 8:32

PVC okna so zelo dobra zadeva. Pred dvanajstimi leti smo v bloku zamenjali stara lesena okna s PVC okni proizvajalca Finstral. Bili smo zelo zadovoljni. Pred tremi leti pa smo v našo novo hiško vgradili PVC okna istega proizvajalca. Tokrat smo izbrali okna s polkni. Tukaj pa se je zalomilo. Okna sama so dobra, polkna pa en velik poraz. Odločili smo se za montažo oken na slepi okvir, kateri pa je bil za montažo polken preozek. Tako se že ves čas od montaže ukvarjamo s temi polkni,ki nam kar pogosto padajo s pantov. Finstral do danes še ni popravil napake (za katero je kriv proizvajalec in ne montažer). Zelo neprijetna zadeva, kateri pa bi se v primeru pravega nasveta prodajalca lahko izognila (nisem bila namreč prva, ki se ukvarja s to napako). LP ERIKA K.

zzani  

član od: 2.11.2007

sporočila: 30

22. jan 2008 10:05

TUDI PRI NAS IMAMO PVC OKNA IN SMO ZELO,ZELO ZADOVOLJNI.OKNA SO OD PROIZVAJALCA SECOM KRŠKO .CENOVNO ZELO UGODNA,KVALITETNA IN ZELO HITRA DOBAVA.VSE POHVALE. zzani

vesnal  

član od: 17.12.2002

sporočila: 449

13. jul 2009 13:28

Tudi midva sva izredno zadovoljna, sva vzela najbolj navadna pa preprečujejo ves hrup (živiva praktično v centru Ljubljane nad eno najbolj prometnih cest) pa še lepa so :)

onaon  

član od: 21.6.2010

sporočila: 72

23. jun 2010 18:21

mene pa zanima s čim čistite okvire PVc oken, saj se umazanija posebno pa cvetni prah kar dobro zažrev v tesnila. Menda se dobi tudi nek premaz, ali ima kdo izkušnje s tem? Lep pozdrav, onaon

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

23. jun 2010 20:19

Za PVC okna obstaja posebno negovalno mleko, katerega se lahko dobi pri proizvajalcu oken.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

21. okt 2011 23:52

Da ne odpiram nove teme:

Cirka 2 meseca je zdaj, odkar sem dal iz hiše vreči ven prastara lesena okna, pri katerih se je eno krilo odpiralo noter, drugo pa ven. Noter so vgradili PVC okna, nemški Rehau, s troslojnim steklom in komarniki na zunanji strani. Okna so vredna vsakega centa, še posebej, ker sta jih vgradila dva eksperta, ki sta potem še zadelala odprtine s knaufom - ker ne smem delat reklame, kontakt lahko posredujem na ZS, če koga zanima. Fanta res obvladata svoje delo in nimam ene same pripombe, na hiši pa se na toplotni bilanci in zvočni izolaciji pozna ogromno. Jih imam (pripomb) pa zato čez dobavitelja ogromno ...:

Ponudbe sem začel zbirat marca letos na sejmu na Gospodarcu v Lj. Od 10 povpraševanj sta za končni izbor ostala dva, po končnih pogajanjih sem izbral Alukomen - prva napaka. Po oddanem naročilu sem plačal 100% avans - druga napaka. In potem se je začelo: namesto obljubljenih 5-6 tednov za dobavo so rabili skoraj 3 mesece, končno pa so se premaknili šele pod grožnjo tožbe in obiska Tržne inšpekcije ter Urada za varstvo potrošnikov neposredno direktorju firme, ker se njegov podrejei sploh ni oglašal, prodajnik pa ni imel potrebnih pooblastil. Poleg tega so dostavili eno okno s počeno šipo, kar je potem še naknadno trajalo dobra dva tedna, da so končno uredili.

Firma je že takrat imela precejšnje finančne težave, ne vem zakaj je nisem preveril, preden sem podpisal pogodbo, danes ob 18h  pa sem na Infonetu slišal, da so delavci Alukomna začeli s stavko, ker še vedno niso prejeli julijskih plač. Zdi se mi, da je to še ena žrtev požrešnih neoliberalnih turbokapitalistov ... Meni so požrli ogromno živcev in časa (pa en teden dopusta tudi), v zameno pa nisem dobil nobene ugodnosti, popusta ali česarkoli drugega. Kakorkoli, vsem, ki še boste šli v menjavo, to firmo močno odsvetujem, blagovna znamka pa je vredna svojega denarja, jo pa tudi pokriva precej slovenskih dobaviteljev.

Oziroma sem: kontakt odličnega monterja, ki ima tudi druge vire, ki so bolj zanesljivi, in ker obnova še ni končana, bova še sodelovala. Upam, da ga prej ne pobere kak stečaj, saj s(m)o dobri in pošteni vedno prvi na spisku za odstrel ...

Drejček

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

21. okt 2011 23:56

Aja, še nekaj, ker je ravno naslov teme PVC okna: prednost pred lesenimi je to, da jih ni treba na vsake par let barvat in obnavljat, slabost pa je, ker je država ukinila subvencije. In ne, noben premaz za les ni tako dober, da bi ga ne bilo treba obnavljat - sem svoje čase delal na njihovem razvoju in proizvodnji, zato imam izkušnje iz prve roke. Je pa izbira odvisna od posameznice/ka, in nobena ni napačna.

Drejček

AnaFlis  

član od: 30.10.2011

sporočila: 12

30. okt 2011 21:22

drejcek je napisal/a:

Aja, še nekaj, ker je ravno naslov teme PVC okna: prednost pred lesenimi je to, da jih ni treba na vsake par let barvat in obnavljat, slabost pa je, ker je država ukinila subvencije. In ne, noben premaz za les ni tako dober, da bi ga ne bilo treba obnavljat - sem svoje čase delal na njihovem razvoju in proizvodnji, zato imam izkušnje iz prve roke. Je pa izbira odvisna od posameznice/ka, in nobena ni napačna.



Drejček

 

Pri vseh oknih tako lesenih kot tudi PVC oknih pa je dobro pridobiti več ponudb tudi o manjših ponudnikov, ker se lahko predračuni razlikujejo tudi do 50%. Pa še na precej drugih stvari je dobro biti pozeren in sicer, da ste zraven pri montaži, da ste pozorni kako vam okna zatesnijo, da ne bo okoli oken več izgub kot skozi sama okna. Raje izberite 3 slojno steklo in več kot petkomorni profil, saj se cene razlikujejo minimalno.



AnaFlis

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

31. okt 2011 9:59

50% razlika v ceni bi meni povedala zelo veliko in niti pod razno se ne bi odločila za nakup najcenejšega.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

AnaFlis  

član od: 30.10.2011

sporočila: 12

21. feb 2012 22:50

Teka je napisal/a:

Verjrtno ima marsikdo od vas pvc okna in vrata. Kako ste zadovoljni z njimi.

lp

 

Teka

_____________

Ja imamo PVC okna od PED-a na terasi in smo zadovoljni. Pa lesena okna od Actuala - tudi zadovoljni. Imamo pa težavo pridobiti subvencijo na lesena okna od Eko sklada, ker hočejo cel kup nekih certifikatov.. no bomo videli, kako se bodo odločili.

AnaFlis

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti