Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:    zrezki po dunajsko, tenstan , mehka solata

domači krofi

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Danes pri Smarty  

Juhica ...

....pečene piščančje prsi v pečici z mlinci...

.... in, na željo otrok , snickers mafini...

SMARTY1

Nedelja:                           

Bila tudi kostna juhica.

Pozdravček!

Danes je bil en del kosila po receptu iz knjige Marije Fras, ki je zbrala stare prleške in prekmurske recepte. Smo naredili za en del družine kotlete v omaki iz šunke in čebule. Za prste polizat. Drugi del družine je jedel pečene perutničke in piščančji file na zelenjavi, z olivami in kaprami ter mediteranskimi začimbami, Za prilogo so bili ostanki iz zamrzovalnika: nekaj sirovih štrukljev, nekaj krompirjev svajlkov, za dodatek sem razvaljala ostanek testa za pico, ga razrezala na kvadratke, skuhala in prepriažila na čebuli z dodatkom mlete rdeče paprike (haha, polovica grenadirmarša). Repincl za solato, pa kumare s praženim sezamom in črna redkev s fižolom.

Pa juha seveda - ostanek od včeraj, plus dodatek iz zamrzovalnika, zakuha pa ribana kaša in jetrni knedli. 

Tašča je spekla krhke flancate. 

No, pa kozarček vina zraven, seveda. 

mamamia

Včeraj je bila goveja juha, pa radič z mesom iz juhe, en še kahlo čaja, druga skledo krofov, danes reciklaža mesa iz juhe (čebula, česen, kapre, paradižnikova kaša...), ajdovi štruklji, zelenjava

in tudi pri nas na posebno željo naših zvezdic eni zvezdnati kolački

lp

mzm

danes ni bila lazanja (bo v sredo), ampak dagnje na buzaro, kruh in kozarček belega vina

Smarty1, Dragička, mamamia, mišzmoke.......gledam vaša čudovita kosila, čudovito........

Jaz sem tako žalostna........iščem..............

Danes zjutraj sva šla z mojim na en dolg sprehod; Jaz sem jedla pečeno postrv, moj pa klasiko: pečenko, tenstan krompir, solato........še na sladičko, ki jo tako zelo rad ima, je pozabil.....sem ga spomnila.........pol na poti domov, sem pa spet mal zajokala.........sej bo.........

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

Danes: pečen mesni sir , rižota z grahom in korenjem, solata

breskva

Polnjeni tortelini, sirova omaka z grahom, francoska solata in pohani piščančji fileji poleg še od včeraj, krofi in kava

NutellomAnka

Pečen narastek iz ajdove kaše, puranje meso, brokoli, jušna zelenjava, olive, sir s smetano in jajci, motovilec, hitra pita z rdečim ribezom in borovnicami, jabolčni kompot

NENA58

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti