danes na moževo željo goveja juha z vlivanci, piščančji nagci, pomfri (oboje pečeno v pečici) in zelena solata s fižolom in česnom
jutri bo lazanja in zelena solata
danes na moževo željo goveja juha z vlivanci, piščančji nagci, pomfri (oboje pečeno v pečici) in zelena solata s fižolom in česnom
jutri bo lazanja in zelena solata
Danes je bila fižolova juha, bolj redka a dobra, slan krompir in brancin, pa vsak par češnjevcev. Pa en majhen in en velik krof. Počasi bo dovolj. ![]()
![]()
Polnjen piščančji file, za ene s šunko in sirom, za druge s pršutom in sirom, pohani seveda, pa perutnice in tisti ozki filejčeki, tudi pohano. Zraven riž z zelenjavo, solata. Aja, prej pa brzinska juha - iz kosti, ko sem piščančja prsa fiirala, pa nek majhen kos govedine sem našla v hladilniku, nekaj zelenjave in je prav dobra juhica nastala. Slik nimam, se mi ni dalo fotkat.
Danes: por z mletim mesom, testenine, solata, domači krofi
pražen krompir, pečene začinjene piščančje prsi, pražene štorovke, mešana solata s krompirjem
![]()
![]()
![]()
Danes:
zrezki po dunajsko, tenstan
, mehka solata
domači krofi
Danes pri Smarty
Juhica ...

....pečene piščančje prsi v pečici z mlinci...

.... in, na željo otrok
, snickers mafini...

Nedelja: ![]()
![]()
![]()

Bila tudi kostna juhica.
Pozdravček!
Danes je bil en del kosila po receptu iz knjige Marije Fras, ki je zbrala stare prleške in prekmurske recepte. Smo naredili za en del družine kotlete v omaki iz šunke in čebule. Za prste polizat. Drugi del družine je jedel pečene perutničke in piščančji file na zelenjavi, z olivami in kaprami ter mediteranskimi začimbami, Za prilogo so bili ostanki iz zamrzovalnika: nekaj sirovih štrukljev, nekaj krompirjev svajlkov, za dodatek sem razvaljala ostanek testa za pico, ga razrezala na kvadratke, skuhala in prepriažila na čebuli z dodatkom mlete rdeče paprike (haha, polovica grenadirmarša). Repincl za solato, pa kumare s praženim sezamom in črna redkev s fižolom.
Pa juha seveda - ostanek od včeraj, plus dodatek iz zamrzovalnika, zakuha pa ribana kaša in jetrni knedli.
Tašča je spekla krhke flancate.
No, pa kozarček vina zraven, seveda.

Včeraj je bila goveja juha, pa radič z mesom iz juhe, en še kahlo čaja, druga skledo krofov
, danes reciklaža mesa iz juhe (čebula, česen, kapre, paradižnikova kaša...), ajdovi štruklji, zelenjava

in tudi pri nas na posebno željo naših zvezdic eni zvezdnati kolački![]()

lp
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Polnjene paprike