Ti si pa z revirskih koncev.........tam to kuhajo...![]()
Jutri bo pa kisla repa in matevž, pa krvavička.....![]()
Ti si pa z revirskih koncev.........tam to kuhajo...![]()
Jutri bo pa kisla repa in matevž, pa krvavička.....![]()
| hribovc61 je napisal/a: |
|
Ti si pa z revirskih koncev.........tam to kuhajo...
Jutri bo pa kisla repa in matevž, pa krvavička..... |
Hribovc, si uganil ![]()
![]()
aja, pa knapovsko
ali funšterc jemo slano, s solato![]()
Sreda: palacinke namaz lesnikova krema. Zapecene s kislo smetano.Sladkor pada, je treba malo popravit, ampak ne prepogosto![]()
![]()
Prva žpca v novi sezoni

skleda endivije s fižolom, kruh
lp
mzmVčeraj: goveja juha z gresovimi knedelčki in korenčkom (skoraj takiole je zgledala kot miškina),
paražen krompir, govedina, pečena vratovina, mešana solata iz endivije, radiča in krompirja, sladoled.
Danes: še nekaj včerajšnje juhe, vratovina in francoska solata, kruh.
BalenkaTudi pri nas so bile pohane marele. Mi jih ni Hribovc dal, sem jih kar sama nabrala. Pa krompirjeva solata je bila poleg. Zame pa štorovke in makarončki v juhi.
pirnicaTavžent-župa, (zelenjavna juha iz zalog), tenstan (pražen) krompir s peteršiljem in drobnjakom, polpeti iz faširanega (mletega) mesa od kurje juhe in ene pečenice, radič s krpmpirjem v solati, krem-šalca (kremšnita v skodelici).
Kot vidite, sem sproti prevajala v slovenščino. Tole je bilo eno pospravljalno kosilo. Tudi krem-šalca, ker sem imela en ostanek listnatega testa.
Katrca11Danes: pirina enolončnica, palačinke

Včeraj: Mc´Donalds
burger in sladoled ![]()
Danes: praženi šampinjoni s slanino, rezine črne rekdvice in zelje v solati s krompirjem.
NutellomAnka
![]()
![]()
![]()
Danes: pasulj ![]()
s kranjsko
, domač ![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Malinini razpokančki

Jabolčna pita s kokosom