Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj: zelenjvna juha, krompirjevi svaljki, gobova omaka, mesno-zelenjavni polpet, solata iz berivke.

Hitim s kuhanjem svaljkov ali njokov, vsak dan jih nekaj zamrznem, tako da bom porabila čim več starega krompirja, preden sam propade.

Katrca11

Petek:                 

Pozdravček!

Danes:  rižota s šparglji, kristalka,  jagode.

mopsika

mopsika je napisal/a:

Babka, včeraj sva bila pa v tvojih in naših najljubših krajih in jedla velikoo pico za dva .               

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 21. 2015 15:13

Brez, da te veliko sprašujem, vem, kje sta bila, ne da je tam pica velika, tako zelo je tudi dobra, morda se motim, morda imava midva tam kakšne privilegije... ampak ne, Špelca je gospodarica, ki točno ve, kaj v življenju hoče !!! Oba imava rada pico, ampak ta je za naju prevelika, jo največkrat s seboj neseva tudi na planino... pa ta najina Špelca vedno reče, ni problem, ko si bosta vidva zaželela, jo pripeljem na tisto razpotje... in to besedo drži... danes sem premišljevala, kaj naj skuham ??? Ena čorbica bo, pospravljanje hladilnika, ker sem ugotovila, da nimam korenja, sem se zgrozila, da pri našem velikem trgovcu nisem našla našega korenja... je bil Maroški, ter bio korenje iz Izraela... kaj nam je tega treba, šla sva na najino tržnico, našla tisto, kar sva iskala, z grenkim priokusom sva se domov vrnila...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Danes sem se zaradi obveznosti hotela izogniti kuhanju in ponuditi sarme iz zamrzovalnika, ker je hči celo štruco hruha kupila Potem pa mi sin in hči rečeta, da danes sarme ne bi, pa je nastal en kompromis- ena porcija sarm, za izbirčneža pa koščki piščančka v omaki in široki rezanci. Pa berivka. Jaz bom jedla kasneje - najbrž samo solato, ker sem kupila v Lidlu še topel ajdov kruh z orehi in ga zobala med potjo domov...pa je res božanski, kot pišete....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Zelena solata s tuno, čebulo in topljenimi sirčki.

Pipi Maj

Hci je skuhala zelenjavno juho jutri bodo pa peceni svinjski zrezki, riz s porom, mehka solata in kokosove kocke. V nedeljo pa pecen piscanec z mladim krompirjem, mehka solata in kokosove kocke od sobote....ce se kaj ostane

satilon

Začelo se je kot golaž, nadaljevalo proti paprikašu, končalo pa...

(skleda ledenke je ušla iz kadra)

Jutri bo s peresniki.

lp

mzm

Češnje....

Cena pa 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Pri naju bo danes kosilo, za vso najino družino:

Telečja obara, jajčna omleta s šparglji, zelena solata s češnjevimi paradižniki, domač zavitek s skuto in jabolki, če bodo pol še kaj želeli, bomo pa tudi našli...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti