Sonček sije ![]()
![]()
in midva greva v naravo, kosilo bo, ko bo...:
prleška ajdova župa " ala fasulas ", šmorn in jabolčni kompot ![]()
Sonček sije ![]()
![]()
in midva greva v naravo, kosilo bo, ko bo...:
prleška ajdova župa " ala fasulas ", šmorn in jabolčni kompot ![]()
Jaz pa ne morem na sonček
- pa tako me vleče ven....tale veter zadnje dni, nabiranje regrata ....pa imam vnetje oči.
Danes bo zelenjavna mineštra, jed Edith Piaf- cmoki - slivovi in marelični ( moj sin velikokrat prepeva njeno pesem Non, je ne regrette rien) in sva se domenila, da bova eni jedi dala njeno ime.....To bo še zabavno, ker veva samo midva...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi![]()
![]()
![]()
Danes: sv. zrezki
v čebulni in korenčkovi![]()
omaki, pire krompir
,
mešana solata.
mopsika![]()
![]()
Sreda:
![]()
Pozdravček!
rižota in rdeča pesa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Že tretji dan špargliji, vsak dan pripravljeni malo drugače. Npr. danes: Popražen koromač s šparglji, origanom in timijianom. Motovilec s češnjevim paradižnikom. Zdaj pa na sprehod, ujet še zadnje sončne žarke...
VesnuskaPredvčerajšnjim: Mehiško odišavljena kremna juha iz črnega fižola, malo ovčjega sira z baziliko (ostanek od prejšnjega tedna) in svežim koriandrom. Pravzaprav je bil iz zmrzovalnika. :) Nato "gora" solate iz zelene papaje. Slika reciklirana. ![]()

Včeraj: Solata, glej sliko zgoraj in pred tem malo rižote s koščki belega piščančjega mesa. Potem zabava s peko klasičnih chocolate chip piškotov. ![]()
Danes: čufti v paradižnikovi omaki, pire krompir, mešana solata, marmorni puding
breskvaDanes: Če je chicken pot pie odličen, kako dober mora biti šele goveji pot pie (v mojem primeru je bil boef au carrote). Zveni fensi, je pa samo reciklaža: Testo iz zmrzovalnika najprej spekla v enem modelčku na suho, polnila, pokrila in pekla. Pot roast je bil prav tako zmrznjena zaloga.
Nastalo je tole:

Ko si odprl je izgledalo takole:

Namesto solate: fat free kremna brokoli juha.
za sladico. Sprehod za poobedek po sladici.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova rolada

Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)