Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor je napisal/a:

.Miška tebi dolgujem odgovor, kaj je kr neki. Z ozirom na to, da spadam v starejšo generacijo gospodinj, menim, da mora kosilo biti nekaj kuhanega,  nekaj kar spada pod opis kosila. Če to ni iz kakšnihkoli razlogov, potem si vzamem npr.: vejico češnjevih paradižnikov, malo mocarele, pokapam z oljčnim oljem, kruh. Lahko je tudi namaz iz avokada, kruh, jogurt, čeravno je jogurt rezervran za zvečer. Če ostanejo palačinke od prejšnjega dne, jih namažem s slanim namazom iz skute in smetane in malo posolim, lahko tudi liptauer in kruh, pečeno jajce na slanini ali ocvirkih in kisle kumarice. Saj v resnici ni kr neki, zelo konkretno je, a zame to ni ravno kosilo kosilo, je pa seveda obrok.  In hvala za pojasnilo v zvezi s tvojo solato iz koromača etc.
naor

Draga naor, tudi sama že spadam v kategorijo starejših gospodinj,pa  bi tvoje kr neki vseeno uvrstila v kategorijo kosil (čeprav so vsaj pri meni večinoma zgodnje večerje), tako kot na primer današnje:

od včeraj mi je ostalo precej že skuhanega rjavega riža (se mi je tresla roka), pa sem samo dodala malo fižola in odprla kozarec z v olivno olje vloženimi jajčevci, papriko in bučkami

velika skleda vrtanega radiča (nobene dobre duše, da mi pojasni to ime?)

lp

mzm

Tako globoko je v prsti, da ga je treba (kot regrat) z nožem zvrtat (zavrtiš nož okoli korenine) iz nje. Ne vem, če sem dobra duša, razlaga je pa moja, nisem je nikjer prebrala.

Je pa ta radič tako zelo dober, res. Mmmmmmmmmm.

Danes pri nas: piščančja juha z ribano kašo, polenta, pečena piščančja jetra s šalotko, skleda vrtanega (itak!!!) radiča.

Pozno popoldan: zeliščni čaj domače izvedbe od nabiranja,sušenja, priprave mešanioce, z medom in predzadnji zdihljaj marmormnega kolača, ki je sočen, kot, da je bil pečen danes.

rimljanka

Danes sem bila tudi jaz cel dan v sluzbi pa sem ze vceraj skuhala ricet

satilon

Trixi je napisal/a:

kitchenwithblas je napisal/a:

par dni nazaj GOVEJE KOCKE Z GOMOLJNO ZELENJAVO IZ PEČICE   zdraven bil pa še domač ajdov kruh s semeni in solata  včeraj zloženka iz zelene, rumenga korenja in osliča, danes bo pa mesni burek mal po moje. Bo pa najverjetneje rdeče korenje vključeno.  Ja mal sem mahnen na gomoljno zelenjavo... Koleraba, zelena in korenje so zakon!!!!  Cukra včer ni bilo, predvčerajšnim sadna kocka s pomelom, a danes sladki prigrizek v obliki kandiranga ingverja... 

blaž kuha http://www.blazkuha.si/

Jaz sem pri količini zelene, kolerabe in korenine peteršilja zelo previdna, da ne prevladujejo v jedi. Zadnje čase pa opažava z možem, da marsikje v gostilnah s tem pretiravajo, z ostalimi začimbami, ki pa bi jed naredili okusno skoparijo. Je pa seveda stvar okusa posameznika. 

Danes pri nas mesne kroglice ( imam malega pomočnika)  in pire krompir.Mešana solata. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Ja, Trixi se pa popolnoma strinjam s tabo, da mora biti prisotna previdnost oz je potrebno pametno uporabljati omenjeno zelenjavo, sploh pa če gre za gostilno. Z možem tudi pravilno ugotavljata, da se zadnje čase veliko pojavlja ta zelenjava... Sta dva razloga, prvi cena, drugi pa gomoljna zelenjava je "IN". Če uporabljaš pametno lahko zadaneš in osvojiš goste, drugače pa jed definitivno povoziš. Jaz osebno že zelo dolgo uporabljam omenjeno zelenjavo in ob "dobri" pripravi lahko pripraviš kopico jedi. V enolončnicah in juhah večino le to z dodatki kot je por in zelje. Tudi pireji so zelo okusni in odlični za prilogo, a res, da ne gredo povsod...  Začimbe so pa že drugo poglavje ...  Po mojem poznavanju scene, mislim, da začimbe dajo v večini preprehitro v hrano. Jaz večino začim dodam šele ob koncu in še to v večini sveže. Smo pa tudi tukaj ljudje različni z različnimi okusi. Zame osebno mora biti v kuhinji obvezno majaron, tribarvni poper, muškat in ingver 

blaž kuha http://www.blazkuha.si/

Danes: kremna juha iz brokolija in cvetače, carski praženec

breskva

Danes: goveji zrezek v omaki iz graha in korenja, zavitek, zvitek... po domače štrudel z jabolki in skuto 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

danes kruhovi cmoki in piščančji file v gobovi omaki (solato sem pozabila pripraviti )

jutri boloneze omaka in špageti, mešana solata

v petek pa pečenica, tenstano kislo zelje in matevž

Pri nas se danes kuha po naročilu 

Babka, kje pa si dobila baburo? 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

V BTC-ju,Trixi...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti