Včeraj: pire krompir, špinača, pariško ocvrti sv. zrezki in mešana solata.
Danes: domače kranjske klobase, mešana solata in kruh.
BalenkaVčeraj: pire krompir, špinača, pariško ocvrti sv. zrezki in mešana solata.
Danes: domače kranjske klobase, mešana solata in kruh.
Balenka| babka1951 je napisal/a: |
Včeraj: med potjo skuhano kosilo, vedno bolj se spominjam moje krasne sodelavke...vedno je rekla: " Ma daj nehaj, za dva se ne izplača kuhat, tiste tri ure, greva midva raje na Šmarno goro...
|
Tole je samo izgovor tele, sicer je lahko popolnoma krasna sodelavka, da ji ni treba kuhat, ker ne zna.![]()
Kdo pod ljubim soncem kuha kosilo tri ure? ![]()
Za danes samo juha iz črnookega graha, ki sem jo dala v skrinjo 1. januarja letos, pred tem berivka kot včeraj.
Vanja
Včeraj: tortilje
Danes: zelenjavna juha, sataraš z jajčko, rdeča pesa v solati
Jutri: pečene orade, blitva s krompirjem
Sobota: juha, gobova rižota, solata (upam, da regrat)
Nedelja: bučkina kremna juha, piščančje roladice, dušena zelenjava, solata
matejaozDobro jutro!
Brezmesni ponedeljek, račja juha z domačimi nudeljni in palačinke z domačo češnjevo marmelado.
Tudi v torek se je meso izgubilo ;) ohrovtovi polpeti in gratiniran cvetača, skleda motovilca s češnjevimi paradižniki in mocarelo.
Sreda je razvajanje pri mami, krompirjeva solata in ocvrt vitki som.
Danes dobra domača košutina klobasa in skleda motovilca z veliko česna.
Petek pa je pri nas rezerviran za pico, tokrat bo polentina pica.
Lep in nasmejan dan,
topsi
[citat=--Vanja_v_ZDA--]
[citat=--babka1951--]
Včeraj: med potjo skuhano kosilo, vedno bolj se spominjam moje krasne sodelavke...vedno je rekla: " Ma daj nehaj, za dva se ne izplača kuhat, tiste tri ure, greva midva raje na Šmarno goro...
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951[/citat]
Tole je samo izgovor tele, sicer je lahko popolnoma krasna sodelavka, da ji ni treba kuhat, ker ne zna.![]()
Kdo pod ljubim soncem kuha kosilo tri ure? ![]()
Za danes samo juha iz črnookega graha, ki sem jo dala v skrinjo 1. januarja letos, pred tem berivka kot včeraj.
Vanja
Glej Vanja, to kar sem napisala, sem resno mislila, ti tam čez lužo ne moreš razumeti, da je pri nas v Sloveniji vse popolnoma ...se strinjam...
Sama si nekaj svojih receptov ocenila z višjo težavnostnjo stopnjo...Pod tem ljubim soncem, smo nekateri še vedno...ki mislimo...se ne izplača...
"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951Kaj pa ima čas kuhanja kosila s tem kako je pri nas v Sloveniji?
Marsikdo, kuha tudi samo zase, pa to ni izguba časa. Če pa imaš jed, ki se dolgo kuha, lahko tačas tudi kaj drugega postoriš. Da ne bo pomote, naročena pica parkrat na leto ni nič takega, ni pa pametno če pride v navado.
Evo danes pri nas: Pečen krompir z zelenjavo in gvakamole. Solata. Čas priprave vključno s pečenjem ocenjujem na 45min. Vmes bom še posesala. ![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: prebranac(prvič narejen doma
), tenstano kislo
,domača prekajena sv. krača
mopsika![]()
Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 15. 2015 12:08
Prežganka, pečene perutničke, mlinci, zelena solata in rdeča pesa.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Danes poslovna večerja za dragega, zame solata z malo dimljenega lososa.
Ker kuhanje krompirja vzame preveč časa, ga precej poredko pripravljam. Še posebej, če moraš celega kuhati. Za vse ostalo je odvisno, kako se spraviš k zadevi.
Vanja, krompir olupi, nareži na koščke, 15 min. Če pa celega kuhaš, ga olupi, je hitro kuhan ali daj v ekonom lonec z lupino... (pa saj si izkušena, a najbrž, ko si sama ( iz lastnih izkušenj) je prav luštn ne kuhat...)
Včeraj:
makarončki z mesno omako:

tufahija- mož je rekel- originalna..... jaz sem jo jedla samo enkrat pri Čadu....pa se mi je zdelo zanimivo sprobat....

Danes:
koščki piščančjega fileja v sirovi omaki in polnozrnati pirini rezanci s praženo zelenjavo in motovilec v solati za ženski del družine. Nekaj novega sem si danes izmislila, k praženi zelenjavi sem dodala še malo pikantnega pesta.... tako dobro pa že dolgo ne....

Kruh brez gnetenja (ržena moka, bela)
,

Takole pa se je sin lotil jote s kranjsko klobaso....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom

Metuljčki s paradižnikovo omako