Danes: fižolova juha, rogljički

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Danes: fižolova juha, rogljički
Vanja, a se uporabi pšenični ali koruzni zdrob?
Bom v kratkem tudi jaz nardila, ker imam vse sestavine doma (razen cajun seasoning).
Danes sem spekla celega piščanca, ki bo za 2-3 dni, pečen krompir in zeleno solato (te nisem spekla, sem jo pa začinila s kisom, bučnim oljem in česnom)
File soma, čičerika in rdeča paprika v solati.
Tinky Binky| shari2007 je napisal/a: |
Vanja, a se uporabi pšenični ali koruzni zdrob? Bom v kratkem tudi jaz nardila, ker imam vse sestavine doma (razen cajun seasoning).
|
Shari, uporabim zelo grobo mleto belo koruzo, ki nima "polentastega" okusa, je zelo nevtralna. Skuham ga na pol piščančje juhe pol mleka, dodam česen v prahu, dosolim in ko je kremasto kuhano, dodam za pest naribanega belega cheddar sira.
Za omako drobno nasekljam 2 žlici čebule, dodam andouille (uporabi na kocke narezano dimljeno vratovino), nato škampe, navadno 2 do 3 velike na osebo, ki sem jih prej začinila s cajun začimbami. Ko so ti na pol pečeni, škampe odstranim, dolijem pol deci vina, ko popolnoma povre, dodam žlico moke, porepražim minuto, dolijem juho, dodam veliko vejico pehtrana, nekoliko smetane. V omako stresem popečene škampe, pokuham vse minuto in prelijem omako po kremastem gresu. Cajun mešanico najdeš tukajle.
Da ne bom samo smetila, jutri: s piknika sva prinesla dobro porcijo mesa, poleg bo kuskus solata z zelenjavo z žara.
Vanja
Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2015 05:52
![]()
![]()
![]()
Danes: osso buco
(prvič delam), pražen krompir
, zelena mešana solata,![]()
beljakovo pecivo.
mopsika![]()
Danes pa soncek sem mislila na
pa me je moz preprical v tek tudi
Pri nas je danes za kosilo goveja juha s fritati, goveji zrezki v cebulno gorcicni omaki, pire krompir, motovilec z zeljem, orehova potica, crni caj z mlekom-imam tako lepe nove skodelice![]()
Včeraj: samoborski čevapčiči v lepinji.
Danes bo pravo nedeljsko kosilo z govejo juho, praženim krompirjem in .........
BalenkaTudi danes sem jaz kuhala: juha, dušeni sv. zrezki, ajdova kaša z gobicami, rdeča pesa.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Mojezlato,vidim da si že v formi.Želim ti veliko zdravja in veselja v krogu svoje mlade družinice,pa še veliko uspešno skuhanih kosil.
Midva sva danes jedla ocvrte piščančje fileje,pražen krompir,dušeno bučko in mešano še domačo solato.
mojih6Danes: polnozrnate testenine s faširanim mesom v omaki, mešana solata, " tiramisu" s pudingovo kremo
breskvaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Ajdov kruh z orehi