Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: tenstan zelje, repa, pire krompir

sreda in četrtek: zelenjavno-piščančja obara z žličniki, jutri palačinke z marmelado, čet.pa še nevem kaj bo zravn

lp

danica85

Danes pri nas samo bistra zelenjavna juha in grisini, odganjamo želodčnega žužka.

RadaJem

Solata je tako dobra, kot je polivka (v večini primerov). Do par dni nazaj mi vietnamski zavitki niso bili kaka posebna sreča, zadnjič sem jih pa jedla s rdečo tajsko curry omako.  Danes sem jih prvič delala sama. Lakota je bila prehuda, da bi delala omako, zato sem s kokošjo juho razredčila doma pripravljeno tajsko arašidovo omako, ki se sicer rabi za chicken satay. Polnila z rdečim zeljem, papriko, fižolovimi pognajki (kako se prav reče bean sprout?) in malo svežega koriandra. Dobra ideja za "solato", ki jo lepo ješ z roko. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 17.dec 2014 06:06

Vanja, kako pa tole lepo zgleda!!! Sem najprej pomislila, da je poročni šopek. Iz česa pa je škrnicelj?

Katrca11

Katrca, vietnamske riževe "palačinke", tako piše na paketu in izgledajo kot želatina v listih. Namakat jih moraš v vroči vodi ene 20 sekund, potem postanjo mehke. Vanje zaviješ po želji, zelenjavo, meso, njihovi riževi rezanci so  tradicionalni dodatek. Če mene vprašaš, je riža dovolj že v obliki škrniclja, zato jih tudi v prihodnje ne bom dodajala. 

https://www.google.com/search?q=vietnamese+rice+wrap

Jaz sem polnjene  prerezala po diagonali, tako da omakico z žličko zliješ po zelenjavi in v škrnicelj, tako da je vse fino "začinjeno" in zavitki niso "bledega" okusa, kot je napisala Bannanna v komentarje pod tale recept:

http://www.kulinarika.net/recepti/19851/eksotika/vietna

Do sedaj sem jih vedno jedla samo z neke vrste sojine omake ali pa je bil duck sauce. Zato sem se jim na veliko izogibala. Tale današnji satay in še posebej rahlo pekoča omaka iz tajskega rdečega currija, sta me pa totalno spremenila v vernico. Največ je dela je z rezanjem zelenjave. 

Aja, tole je bilo na fešti postreženo namesto solate. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 17.dec 2014 06:04

Vanja, bean sprout so po naše fižolovi kalčki.

Issi

včeraj piščančja juha in palačinke

danes segedin

jutri polnjena paprika

Lp, Tatjana

Danes:  puranji zrezki v korenčkovi in čebulni omaki, ohrovt s krompirjem in topinanburjem, zelena                               mešana solata.

Peče se kruhs semeni.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 17.dec 2014 17:08

Včeraj: ričet, kuhana prekajena reberca, krompir v solati

Danes: ričet, doma pečen kruh

Jutri: ričet... pol pa začnemo z golaž....

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Sem naložila slikice kosil zadnjih dni, danes pa bodo sarme iz pečice ...in še večkrat...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 17.dec 2014 14:50

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti