Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes pri naju spet mož kuha, se mi prav smili, ko vidim, kako trpi

Tribarvni široki rezanci, polivka iz faširanega mesa ( zamrzovalna omara bo mimogrede prazna ) pesa v solati ( iz kozarca ) sedaj se pa muči s sadno solato, saj bi se smejala, pa se resnično ne morem

Bo jutri bolje, ko bo samo pogreval včerajšno joto, super mu je uspela

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Pozdravljena, Babka1951, želim ti res najhitrejše okrevanje. in pohvala možu.

Danes: goveja juha z rezanci in zlatimi kroglicami,   pražen krompir,  govedina iz juhe,  

zelena solata, pecivo "dunajski valovi".

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 16.okt 2014 14:11

Četrtek:    z veseljem  v domači kuhinji

Pozdravček!

naor je napisal/a:

Ravno ko sem hotela prositi Interpol, naj izda mednarodno tiralico za našo Miško, evo ona iz luknjice!

Lepo, lepo dobrodošla nazaj, zelo sem te pogrešala! In mislim, da ne samo jaz!

naor

Hvala, Trixi.

Danes: zelenjavna mineštra

sv. kare (sveti, ja) v pripravi

prav tako skleda radiča s fižolom, teran je pa že pripravljen

lp

mzm

Se strinjam s tabo,  ,    glede na ceno, bi se jim res lahko reklo "sveti".

mopsika

Babka, želim ti čimboljše okrevanje.... evo se obrača v družini ....tudi pri meni so te dni drugi kuhali....če ne moreš pač lahko samo gledaš in se smejiš....ampak moji so že kar spretni postali, predvsem hči..Najbolj pa se nasmejim, ker ni vse tako kot so vajeni, da ne omenjam kaj sladkega...In moram priznati, da prav uživam na kavču, nič mi ni hudega. Zdaj se tudi komentarjev vzdržim, da se potrudijo.

Danes ko- čerja- zelenjavna čorba , file pange, pečen krompir, mešana solata ....sladico pa so šli iskat, kar bo za večerjo...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: grahova krem juha, prosena kaša z jabolki in suhimi marelicami

breskva

Včeraj: zajčkova obara in rižev narastek.

Danes:pečen krompir, čevapčiči, kotleti, pečen piščanec, mešana solata in fižolova solata, gužvara-

Balenka

Včeraj zelenjavna enolončnica bi vrjetno kvalificirala za paleo (zdaj so vsi nori na to) in popečen česnov kruh (kruh, rahlo namazan z maslom, popečen nariban s česnom ter rahlo posipan s parmezanom.

Danes: Cmočki iz sv. mesa  in govedine. ( in 

@Naor: Sem upala, da boš objavila slike štrukljev.  

@mzm, velkam bek! 

Vanja

Ja, bom, samo se je jedilnik spremenil, ne po mojih željah. A to soboto bodo "padli" in če bo slikca le malo spodobna, jo bom objavila. Imam pravo nočno moro, ko gledam tvoje umetnine.

Včeraj sem skuhala eno jed iz krompirja in svežega zelja, kot je to delala moja stara mama in mama. Na krožniku ne zgleda bog ve kako privlačno, a je tako dobro. Zdaj ne vem, a samo zato, ker me že leta dajejo in spomini na mladost, ali zato, ker mi je še vedno prav tako dobro.

Danes bom pekla jabolčni štrudel, se je prijatelj naročil na obisk in si rezerviral tri velike kose. Za kosilo pa bo rižota iz mesa in zelenjave, oz. riž z mesom in zelenjavo.

Čeprav dežuje, je danes en tak lep, prijazen dan, naj bo tudi vam!

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti