Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Juha, prekajena rebra, pražen krompir, dušeno zelje.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Včeraj je bilo še nekaj mineštre od predvčerajšnjim, pomfrit in radič s fižolom, postrežno

Je pa hecen krompir rezan s pomočjo metra, to pa moram rečt

Danes: trska , polenta

brokoli v solati, teran in voda

mzm

mišzmoke je napisal/a:

Je pa hecen krompir rezan s pomočjo metra, to pa moram rečt

mzm

Kdo reže krompir z metrom?

Danes bo pri nas dišalo po Grčiji, Prlekiji in Havajih. 

Spanakopitas (ja, celo trikotnike bom delala), tzatziki kot omaka za zraven. Po prleško odišavljena grška solata z nekaj listi rukole.  Sladica: Pečena hruška z grškim jogurtom, medom in macadamia oreščki. Slednje sem po pomoti kupila neslane in kar kličejo, da jih uporabim za kukije. 

Da si dušo oljašam: Ena nova veriga restavracij se imenuje Tatziki's. Vsakokrat, ko se peljem mimo me ima, da bi se ustavila in jih vprašala, kje do hudiča so izgubili enega od Z-jev.  Saj eno je narediti tipkovno napako, ampak to, kar so oni naredili...  

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 13. 2014 00:03

Danes: domači rezanci z zelenjavno omako, solata

breskva

Mopsika,

kako pa si naredila paradižnikove shranke-koške? Moram reciklirat paradižnik in ker me je malo zdravje zapustilo, rabim eno hitro varianto.

hvala.

čarodejka

čarodejka, recept od Rimljanke za paradižnikove shranke je tukaj: http://www.kulinarika.net/recepti/12834/ozimnica/paradi

Danes pri nas za 2 : pečenice, pražen krompir in praženo kislo zelje, za ostale: goveji zrezki v čebulni omaki in pire krompir. Za vse: jabolčni, skutni in figov zavitek .

SMARTY1

Danes: dušen ohrovtpražen krompirgovedina v česnovi omaki,zavitek paola z skuto.

mopsika

Pozdravljena,Čarodejka,nisem prej videla tvojega vprašanja,no pa je Smarty odgovorila. Ta Rimljankin recept je res zelo super. Jaz,ki nisem ravno ekspert za vlaganje,sem naredila prvič 15 majhnih kozarčkov. To je tako hitro narejeno,enostavno. Probaj,ne bo ti žal. Jaz bom naslednjič zraven  narezala še papriko.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 13. 2014 10:49

Pri nas pa danes: krompirjeva juha ali juha iz stročjega fižola (po želji), potem pa še šmorn po Binetovem receptu s polivko iz sliv.........

pirnica

Vreme je za govejo juho (iz repa). Pa za pražen krompir in solato.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti