Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Po vikendu obiskov, ko sem se dodobra najedla gob (pohane marele zmagajo v tej kategoriji :)), danes boranja in pire krompir.

katka85

Sporočilo je spremenil(a) katka85 dne 18. 2014 17:20

breskva je napisal/a:

Danes: bučkina pita brez testa,

breskva

Bi prosila kakšno besedo o sestavinah, hvala

lp

mzm

Danes: zelenjavna mineštra s polnozrnatimi krekerji in tricotta  

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

Danes: zelenjavna mineštra s polnozrnatimi krekerji in tricotta  

Tole pa izgleda odlično. Bo treba preizkusiti recept :)

lp

mzm

katka85

@katka85, res je odlično!

Drugače pa, a slike šparaš?

lp

mzm

mišzmoke je napisal/a:

@katka85, res je odlično!

Drugače pa, a slike šparaš?

lp

mzm

A ker jih ne nalagam? Malo je pomanjkanje časa, malo pa to, da nikakor ne znam lepo pofotografirati hrane :)

katka85

mišzmoke je napisal/a:

breskva je napisal/a:

Danes: bučkina pita brez testa,

breskva

Bi prosila kakšno besedo o sestavinah, hvala

lp

mzm

Recept:

3 jajca
2 ali 3 bučke
1/2 čebule
1/4 l mleka
2 dc smetane za kuhanje
2 žlici moke
100 g naribanega sira
sol, poper, muškatni orešček

Da bodo bučke lahko izrazile svoj intenziven okus, jih naribamo in popražimo na čebuli. Medtem, ko se bučke pražijo, v večji posodi temeljito zmešamo 3 jajca, mleko, smetano, 2 veliki žlici moke, ki služi kot vezivo, sir ter dodamo sol, poper in muškatni orešček. Če smo bučke solili že med praženjem, pazimo pri količini dodane soli v zmesi. Ko smo popražili bučke, pustimo, da se malo ohladijo, nato pa jih dodamo zmesi, ki smo jo pripravili iz jajc, mleka, smetane, sira in moke. Vse skupaj dobro premešamo. Zmes vlijemo v okrogel pekač, v katerega lahko damo peki papir ali pa ga temeljito namastimo. PIta je pečena, ko postane zlatorumene barve. Mi jo pečemo na 200 stopinj, približno 25 minut.

Danes: palačinke v juhi, prosena kaša s sadjem

breskva

breskva, najlepša hvala za recept, jaz jutri poizkusim to naredit, upam, da mi uspe

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Ribja čorbica, ki je imela z bouillabaisse skupen koromač in žafran, po želji popečeni kruhki za tunkanje. Sladica: Domač pomarančni sladoled za priviligirane.  

Vanja

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Ribja čorbica, ki je imela z bouillabaisse skupen koromač in žafran, po želji popečeni kruhki za tunkanje. Sladica: Domač pomarančni sladoled za priviligirane.  

Vanja

Vanja in AKŠN MOOD .
Vanja, kaj te je zagrabilo, da si tako aktivna fotografinja postala? Se napoveduje kakšen KONTEST, ali se dela FOTO ALBUM za zanamce?!?!
Drugače pa 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti