Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Sobota:  nekaj podobnega kot Balenka (špargelj gor, špargelj dol, špargelj levo... ) pa še dobro je bilo.

Nedelja: 

Pozdrvček!

danes včerajašnja juha iz svinjskih hrbtičkov z drobnimi žličniki, telečja rižota s šampinjoni, regrat s česnom, sladica za mojega diabetika pa je bilo pecivo na suho iz bučk in banane, začinjeno s cimetom - dobro

majaos

Včeraj: eden je doma joto pogreval, drugi je imel lep izlet in kulinarično razvajanje

kokošja juha z domačimi rezanci

nadvse dobra gobova juha ( boljše še nisem jedla )

pečen odojek in pečen nadevan piščanec po domače iii

priloge: tenstan kmečki krompir, korenje v omaki, sveža paprika, paradižnik, čebula

za sladico: topel, slani zavitek s skuto in rozinami, prosta povitica s smetano in mnogo pristnega Belokranjskega vinčka  Povsod so nas sprejeli z domačimi dobrotami,nasmehom, kozarcem črnine, pogačo in gostoljubljem

Danes: paprike malo drugače, zelenjava kuhana v sopari in zabeljena z drobtinicami

@ pogrešam ežoja in MBranda, kje pa sta ?, a nič ne kuhata 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Danes: pečeni brancini na žaru, motovilec, čokoladna torta

breskva

Nedeljsko kosilo-žrebičkova pljučna s šparglji ovitimi v pršut.

http://myhomecuisine.blogspot.com/2014/04/horse-tenderloin-roas

cosmo

Včeraj sva šla na pico (s kuhanim pršutom in jurčki)

Danes sem naredila pa "pleskavice" ovite v prekajeno slanino, pečen krompirček, tzatziki in na pari dušen brokoli in šparglji, prelito s polivko iz olivnega olja, sojine omake, česna, feferona limoninega soka, peteršilja in mlade čebule

Mmmmm, kakšne lepe slike, vse po vrsti!

Pri nas včeraj klasično nedeljsko: goveja juha z zdrobovimi žličniki, tenstan krompir, govedina iz juhe in mehka solata s fižolom. Za sladico sladoled med sprehodom po mestu

Danes bodo polpeti iz ostankov včerajšnjega mesa in kumarična solata.

JJ

Včeraj zelenjavna mineštra in domača pica margerita. Zelo po mojem okusu. Boljša polovica pa prebranec iz zaloge (bi rekla Trixi ) in kuhano svinjsko kračo.

Danes pa še kar je ostalo od včeraj v kombinaciji z veliko tržaškega solatnika, ki mi že gleda iz ušes, pa se ga še nisem naveličala. Itak moram malo brzdati apetit, poletje prihaja!

naor

mi pa spet pečemo... ajdovo pecivo z marelično marmelado in čokolado

KULmladiči

gogad,

mene pa zanima, kako si naredila tisto polentno skodelico s čemažem za golaž- ali je le kuhana polenta (s čemažem) in zlita v modleček, kjer se potem strdi, ali je kako drugače narejena - zgleda fuuul dobro, predvsem pa je malo drugačna postrežba golaža, se mi zdi zelo dobra ideja.

Hauschka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti